Skandalozni spomenik zločinu: Sekira koja je ubila srpskog oficira simbol albanskog sela! (VIDEO)
Foto: Printscreen

SLAVE ODSECANJE GLAVE

Skandalozni spomenik zločinu: Sekira koja je ubila srpskog oficira simbol albanskog sela! (VIDEO)

Albansko selo Breza u Skopskoj Crnoj gori ponosi se zločinom koji se odigrao daleke 1912. godine, kada je Albanac Kadri Abazi sekirom odsekao glavu srpskom oficiru
Objavljeno:
Selo reportaži, koju je preneo KoSSev piše novinar Mensur Krasnići, na albanskom
portalu Tesheshi, tamo više nema uslova za
život , jer nema puta, ambulante, niti prodavnice, već je naselje ostavljeno da propada. egzistencije im je poljoprivreda i stočarstvo. Nagrabusili smo: 3.000.000 migranata preplaviće Srbiju!
foto: Printscreen
U selu ipak čuvaju uspomenu na period Balkanskih ratova, kada su Albanci pružali otpor srpskoj vladavini u tadašnjoj Srbiji i kasnije Kraljevini Jugoslaviji. Oni kao heroja slave lokalnog Albanca Kadri Abazija, njen glas kako doziva "ima li nekog Albanca da mi pomogne", uzeo je sekiru i posekao Srbina. Posle ovog zločina Abazi se skoro 30 godina skrivao po planinama Skopske Crne Gore , i nikad nije uhvaćen.
foto: Printscreen
Albanski narodni pevači su povodom ovog događaja Kadriju Abaziju ispevali i pesmu, a stanovnicima Breze izgleda to nije bilo dovoljno, pa su u "čast" tog zločina, kako su rekli, "odlučili da naprave nešto originalno" Kako to izgleda, možete se i sami uveriti:
Kurir.rs

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.