Nagrabusili smo: 3.000.000 migranata preplaviće Srbiju!
Foto: Fonet

NE PIŠE NAM SE NIMALO DOBRO!

Nagrabusili smo: 3.000.000 migranata preplaviće Srbiju!

Ukoliko Turska usled sukoba s Nemačkom zbog Jermena odustane od sporazuma s EU, pustiće sve izbeglice sa svoje teritorije, što će biti veliki problem za našu zemlju
Objavljeno:

Tri miliona migranata, koliko ih se trenutno nalazi u Turskoj, uskoro bi moglo da stigne u Srbiju! Zbog žestokog sukoba između Turske i Nemačke oko toga da li su Turci pre 100 godina izvršili genocid nad Jermenima vrlo lako može desiti da Turska odustane od sporazuma sa EU omigrantima što bi dovelo do nesagledivih posledica. Krvava reka teče Srbijom! Đetinja preko noći promenila boju! (FOTO)

foto: Fonet
- Ukoliko Turska reši da propusti oko tri miliona izbeglica iz Sirije, to bi značilo strašnu opasnost po čitavu Evropu. Takva islamistička najezda bila bi ravna onoj iz 14. i 15. veka i ne bi imali drugog izbora osim da teritoriju, u saradnji sa ostatkom Evrope, branimo svim raspoloživim sredstvima - kaže politički analitičar Dragomir Anđelković, ali se nada da do tog najgoreg scenarija neće doći: - Turska na ime migrantske krize finansijski muze Evropu. Silne pare su uzeli, a planiraju i da nastave. S obzirom na to da se, nakon što im je Rusija uvela sankcije, nalaze u ozbiljnoj finansijskoj dubiozi, ne verujem da će potezati za tako drastičnim merama. Zoran Dragišić, profesor na Fakultetu za bezbednost, kaže da je teško predvideti reakciju turskog predsednika Erdogana: - Ne verujem da u ovom trenutku to i sam Erdogan zna. Iako je Erdogan oštro reagovao, sumnjam da je spreman da puca sebi u glavu i napravi potpuni raskid s Evropom. Ipak, ukoliko se to desi - neka nam je sam bog u pomoći!
foto: Fonet
Radoš Đurović, direktor Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila, upozorava na nespremnost Srbije da primi toliko izbeglica. - Niko nije spreman, pa ni mi. Pogotovo ako druge zemlje podignu zidove. Ako do toga ipak dođe, sledi nam težak period. Međutim, to neće ići tako iznenadno. Ne verujem da će Turci posegnuti za tim merama odmah, a neće ni Bugarska ni Grčka sedeti skrštenih ruku. (Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.