HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO zbog netačne informacije!
Vlada Srbije, Foto: TANJUG / SAVA RADOVANOVIC

VAŽNO

HITNO SE OGLASILO MINISTARSTVO zbog netačne informacije!

Ukoliko je bilo propusta potrebno je da se stranke obrate izvršiteljima ili Fondu PIO kako bi se greška ispravila

Objavljeno:

Procedura prinudne naplate alimentacije se redovno sprovodi tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji.

Fond PIO, u skladu s propisima, sprovodi zabrane na penzijama po osnovu izvršiteljskih i sudskih zaključaka, koji se u periodu vanrednog stanja u državi ne sprovode, shodno Uputstvu Komore javnih izvršitelja. Od ovog postupanja izuzete su određene kategorije građana u čiju korist se realizuje obustava na penzijama, kao što su obustave po osnovu alimentacije, s tim što je obaveza izvršitelja da obaveste Fond po kojim zaključcima se nastavlja obustava.

U svim pojedinačnim situacijama u kojima su izvršitelji postupili na taj način i obavestili Fond o zaključcima po kojima se vrši obustava na penzijama, pri isplati martovske penzije u aprilu obustave su sprovedene.

Ukoliko je bilo propusta potrebno je da se stranke obrate izvršiteljima ili Fondu PIO kako bi se greška ispravila.

Fond PIO ne ulazi u suštinu odluke izvršitelja i potpuno je izlišno prozivati Fond na odgovornost i dovoditi javnost u zabludu nagoveštajima da Fond odlučuje o tome kada i koji izvršiteljski zaključci će se sprovoditi ili nesprovoditi.

Ministarstvo je bilo primorano da reaguje zbog netačne informacije, koja je u javnosti netačno plasirana. Ističemo da informacija da Fond PIO ne sprovodi izvršiteljske zaključke na penzijama po osnovu alimentacije nije tačna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.