NEMA GOVORA O UKIDANJU MERA! Predrag Kon u obraćanju uživo rekao kako zaista stoje stvari u Srbiji!
Predrag Kon, Foto: TV PINK PRINTSCREEN

jasan stav

NEMA GOVORA O UKIDANJU MERA! Predrag Kon u obraćanju uživo rekao kako zaista stoje stvari u Srbiji!

On je rekao da ne može da zna da li će i koliko to biti nastavljeno, a ističe da to isključivo zavisi od rezultata koje budemo imali

Objavljeno:

Epidemiliog dr Predrag Kon je rekao da kada su mere u pitanju, u periodu u kome se nalazimo nema ni govora da se one ukidaju, dodaje da o tome može da se razmišlja tek u budućnosti.

"Mi jesmo na tom platou i u maksimumu smo, on će trajati još neke dve nedelje, i tek onda možemo očekivati opadanje tog broja", rekao je dr Kon.

Kako kaže, najvažnije je bilo na početku reagovati i dodaje da je bilo bitno da se tada dobiju odgovarajuće mere kao što je bilo uvođenje vanrednog stanja.

"Da nismo to tada uradili sada bi bili u velikom problemu. Sve mere se na kraju svode na smanjenje kontakata. Još ove dve nedelje, da prođe šesta nedelja, moramo imati zabranu kontakata. Svaki građanin treba da zna da mora tako da se ponaša", rekao je dr Kon.

On je rekao da ne može da zna da li će i koliko to biti nastavljeno, a ističe da to isključivo zavisi od rezultata koje budemo imali.

"Imamo ogroman broj novotestiranih, i očekujemo da ćemo otkrivati i blage slučajeve. Bitno je da što više potiskujemo mogućnost da se prenošenje virus au period najviše agilnosti potpuno spreči", rekao je dr Kon i ponovio da je za potpunu zabranu kontakata.

Kako kaže, njegova ideja je mnogo ozbiljnija nego zabrana kretanja, ali dodaje da zabrana kretanja onemogućava da se takvo nešto desi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.