DIREKTORKA BATUTA SE U PROGRAMU OTKRILA: Raste broj zaraženih zdravstvenih radnika, EVO KOLIKO JE POZITIVNIH
Dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut", Foto: Printscreen

VAŽNO JE!

DIREKTORKA BATUTA SE U PROGRAMU OTKRILA: Raste broj zaraženih zdravstvenih radnika, EVO KOLIKO JE POZITIVNIH

Direktorka Instituta "Batut" je navela i da se strogo kontroliše ko radi na prijemnim mestima

Objavljeno:

Dr Verica Jovanović, direktorka Instituta za javno zdravlje "Milan Jovanović Batut" navela je, gostujući na TV Prva da je testiranje zdravstvenih radnika prioritet, a da su na prvom mestu oni koji su najviše u kontaktu sa pacijentima zaraženim korona virusom.

- Svi koji rade sa kovid pacijentima su na prvoj liniji testiranja. To su oni zdravstveni radnici koji pre svega rade u kovid bolnicima: Klinici za infektivne i tropske bolesti, u KBC Dragiša Mišović, KBC Zemun, Zvezdara - objasnila je ona.

Kako je saopštila, do sad je testirano ukupno 2.323 zdravstvenih radnika.

- Od toga je 260 pozitivnih radnika iz zdravstvenih sistema, 1.082 negativno, a za određeni broj se čekaju rezultati - istakla je dr Jovanović i dodala da se očekuje da najveći broj testiranja bude u Beogradu, s obzirom na to da je u ovom gradu najveći broj zdravstvenih ustanova.

Direktorka Instituta "Batut" je navela i da se strogo kontroliše ko radi na prijemnim mestima, kao i ko su osobe koje rade sa pacijentima.

- O tome se strogo vodi računa kako bi sama ustanova bila bezbedna, uz sve i lične mere koje su propisane za prevenciju bolničkih infekcija. Vodimo računa o zdravstvenim radnicima i pravilnom organizacijom se obezbeđuje da niko ne trpi, da lekari uvek budu dostupni - poručila je dr Verica Jovanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / TV Prva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.