PREDUZEĆE PPT NAMENSKA I AMBASADA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA UPUTILI DONACIJU SRBIJI: Pogledaje šta su nam dali
Pomoć, ilustracija, Foto: Ministarstvo odbrane

koronavirus

PREDUZEĆE PPT NAMENSKA I AMBASADA UJEDINJENOG KRALJEVSTVA UPUTILI DONACIJU SRBIJI: Pogledaje šta su nam dali

Pukovnik Guberinić zahvalio je za donaciju u ime Ministarstva odbrane i Uprave za vojno zdravstvo istučući da će donacija omogućiti bolju zaštitu naših zdravstvenih radnika i vojnika na terenu

Objavljeno: 16:44h

Preduzeće „PPT Namenska“ u Trsteniku i Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Srbiji donirali su Ministarstvu odbrane 5.000 zaštitnih vizira – neophodnog dela zaštitne medicinske opreme tokom aktuelne borbe protiv koronavirusa. “Namenska” iz Trstenika donirala je 3.000 vizira, a Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva 2.000. Ugovor o donaciji zaštitne opreme između Ministarstva odbrane i preduzeća „PPT Namenska“ potpisali su načelnik Odeljenja za snabdevanje u Upravi za vojno zdravstvo pukovnik Rade Guberinić i direktorka preduzeća Anđelka Atanasković, dok su ugovor izmeću “Namenske” u Trsteniku i Ambasade Ujedinjenog Kraljevstva potpisali direktorka Atanasković i izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva pukovnik Nik Ilić.

foto: Ministarstvo odbrane

Pukovnik Guberinić zahvalio je za donaciju u ime Ministarstva odbrane i Uprave za vojno zdravstvo istučući da će donacija omogućiti bolju zaštitu naših zdravstvenih radnika i vojnika na terenu. Kako je istakao pukovnik Ilić, reč je o „maloj, skromnoj donaciji Vojsci Srbije u teškim vremenima“. - Drago nam je što smo novac iskoristili da kupimo zaštitne vizire kako bi pripadnici Vojske Srbije bili zaštićeni dok rade svoj posao. Ovaj proizvod je iz Srbije, nismo ga doneli iz inostranstva, a kako je i predsednik Srbije rekao teško je na svetskom tržištu sada naći zaštitnu opremu. Stoga nam je izuzetno drago što smo novac uložili upravo ovde da pomognemo Vojsci Srbije i srpskom narodu - poručio je pukovnik Ilić. Prema rečima direktorke Anđelke Atanasković, “Namenska” iz Trstenika počela je proizvodnju vizira kako bi mogla da pomogne državi u ovoj teškoj situaciji. - Izrađeno je 5.000 zaštitnih vizira. Od tog broja, 3.000 mi doniramo Ministarstvu odbrane, a 2.000 komada donira Ambasada Ujedinjenog Kraljevstva. Nastojali smo da posao uradimo najbrže što možemo. Ovom prilikom uradili smo jednostavnije vizire koji imaju istu upotrebu i istu vrednost, a sarađujemo sa rektorom Univerziteta u Kragujevcu Nenadom Filipovićem u izradi drugačije verzije mašinom brizgane plastike, ali to duže traje - rekla je direktorka „PPT Namenska“ Anđelka Atanasković. Imajući u vidu da zaštitni viziri nisu tipični proizvodi namenske industrije, preduzeće „PPT Namenska“ ulaže maksimalne napore u izradi neophodnih zaštitnih sredstava u borbi protiv pandemije koronavirusa za dobrobit naših građana. Osim toga, preduzeće „PPT Namenska“ pokušava da osvoji proizvodnju trenutno najtraženijeg proizvoda u svetu - respiratora. Današnjem potpisivanju ugovora i obilasku pogona fabrike “Namenske” u Trsteniku prisustvovali su načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Mladen Vuruna, šef Kabineta ministra odbrane brigadni general Siniša Kresović i zastupnik načelnika Uprave za međunarodnu saradnju pukovnik Miroslav Glišić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.