NA VMA JE PREGLEDANO VIŠE OD 2.300 PACIJENATA: Srbijo, ovo su rezultati!
ilustracija, Foto: Arhiva VMA

otkrivamo

NA VMA JE PREGLEDANO VIŠE OD 2.300 PACIJENATA: Srbijo, ovo su rezultati!

Na stacionarno lečenje u VMA primljena su 274 pacijenta, 239 civilnih i 35 vojnih osiguranika, i urađeno je 47 hitnih operativnih procedura

Objavljeno:

Na prijemno-trijažnom punktu Centra hitne pomoći VMA od 25. marta do 6. aprila pregledano je 2.350 građana, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane.

U istom periodu posle trijaže, u Centru hitne pomoći VMA pregledana su 1.383 pacijenta čije je zdravstveno stanje zahtevalo dalje dijagnostičke i terapijske procedure.

Od toga, na stacionarno lečenje u VMA primljena su 274 pacijenta, 239 civilnih i 35 vojnih osiguranika, i urađeno je 47 hitnih operativnih procedura.

U saopštenju se podseća da je nakon konsultacija sa ekspertskim timom Kine, a po nalogu republičkogi Kriznog štaba za suzbijanje bolesti COVID-19, 24. marta doneta je odluka da VMA zbog sistema centralne ventilacije nije adekvatna bolnica za prijem pacijenata obolelih od korona virusa.

Tako su od 25. marta u VMA upućivani svi pacijenti kojima je hitna medicinska pomoć neophodna, nezavisno od vrste zdravstvenog osiguranja.

Tokom dva dana, 25. i 26. marta iz KBC Zvezdara, zdravstvene ustanove naknadno određene za lečenje Covid pozitivnih pacijenata, na nastavak hospitalnog lečenja u VMA upućeno je 55 pacijenata, dok je iz Kliničkog centra Srbije premešteno šest pacijenata.

Osim prijema hitnih stanja, iz KBC Zvezdara na nastavak dijaliznog lečenja u VMA upućena su 72 pacijenta.

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.