KON OTKRIO ZASTRAŠUJUĆI PODATAK O ZARAŽENIM MEDICINSKIM RADNICIMA SA DEDINJA: Da li je ovo realno?
Predrag Kon, Foto: Printscreen

UŽAS

KON OTKRIO ZASTRAŠUJUĆI PODATAK O ZARAŽENIM MEDICINSKIM RADNICIMA SA DEDINJA: Da li je ovo realno?

On je objasnio da je problem to što su pacijenti u inkubaciji, odnosno moguće je i da prilikom testa on pokaže da pacijent nema koronu, iako je ima

Objavljeno:

U poslednja 24 sata od posledica koronavirusa preminulo je još 7 osoba (3 muškog i 4 ženskog pola), tako da je ukupan broj žrtva virusa COVID 19 u Srbiji porastao na 58, saopšteno je na konferenciji za novinare u Palati Srbija.

Na respiratorima je 101 pacijent, testirano je 1.192, a hospitalizovano 1.197.

Kon se u obraćanju javnosti osvrnuo i na situaciju u bolnici na Dedinju rekavši da od 67 zaraženih u toj bolnici samo šest pacijenata ima blage simptome, dok ostali nemaju nikakve simptome.

"Radi se o slučajevama koji su bili u inkubaciji, koji su posle operacije dobili temperaturu, a onda su i testarani, od 257 testiranih 67 zdravtsvenih radnika je pozitivno. Ovo je nova situacija gde je potrebno doneti nove odluke. Ulazak virusa u zdravstvene ustanove sasvim je moguć i to se mora što pre suzbiti. Oni koji imaju virus, a nemaju simptome daleko teže prenose virus, najvažnije je nositi zaštitnu opremu", istakao je Kon.

On je objasnio da je problem to što su pacijenti u inkubaciji, odnosno moguće je i da prilikom testa on pokaže da pacijent nema koronu, iako je ima.

"Broj testiranih se povaća iz dana u dan, očekujem da će taj broj ići do 1.500 u toku ove nedelje. Ono što je jako bitno je da su svi sa blagim simptomima ili bez njih. To je mnogo bolje nego da su sa težim ili srednje teškim", istakao je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.