TEŠKO VAM JE DOK STE U IZOLACIJI? Stolar Mile ima poruku za vas, svako u Srbiji mora ovo da pročita! (FOTO)
Stolar Mile, Foto: Facebook/Stolar Mile

kapa dole

TEŠKO VAM JE DOK STE U IZOLACIJI? Stolar Mile ima poruku za vas, svako u Srbiji mora ovo da pročita! (FOTO)

- Otići ću bilo gde, spavaću u svojim kolima dok je policijski čas samo ako je nekome potrebno pomoći a to su u ovom trenutku hrana, sanitarije, lekovi i neke medicinske potrebe, naveo je ovaj plemeniti stolar

Objavljeno: 10:04h

Stolar Mile, poznati srpski humanitarac, pokazao je koliko srce ima čak i u jeku epidemije koronavirusa. Njega ni zaraza ne može da zaustavi, pa tako hrabri Mile odnosi pomoć onima koji ne mogu sami.

Naime, Milorad Jurković, kako mu je pravo ime, već četiri i po godine pravi i poklanja stolice za hranjenje dece svima koji ne mogu da ih priušte. Za život i materijal zarađuje od harmonike.

Za nega u Srbiji retko ko nije čuo, a Mile je još jednom pokazao da za njega ne postoji prepreka. On je nedavno dostavio pomoć za porodicu sa troje dece sa hendikepom... lekove, pelene, nutridrink piće za dete koje ne jede čvrstu hranu i još dosta toga!

Stolar Mile je rešio i da se oglasio na svom Fejsbuku zbog svih onih kojima izolacija teško pada jer ne mogu da izdrže da budu po ceo dan u kući.

On je u opširnom postu, naveo, kako se za vreme života nagledao mnogih tužnih i potresnih scena, kako je gledao dete koje se bori za život, kako se smejao sa detetom obolelom od cerebralne paralize, kao i da je ovih dana dobio na stotine molbi za pomoć. Naglasio je da neće odustati od ljudi koji se muče kako bi preživeli.

Otići ću bilo gde, spavaću u svojim kolima dok je policijski čas samo ako je nekome potrebno pomoći a to su u ovom trenutku hrana, sanitarije, lekovi i neke medicinske potrebe, naveo je ovaj plemeniti stolar.

On je naglasio da ne želi nikoga da uvredi, ali da su mnoge majke sa bolesnom decom ceo život u nekoj vrsti izolacije, kao i ta deca, pa nama ne treba da bude teško da izdržimo jedan period i ostanemo kod svojih kuća.

Ceo status pročitajte ispod:

Podsećamo, Mile je dobio i nagradu „Humanista godine“ od srpske dijaspore u Njujorku.

Nagrada je dodeljena u Njujorku na gala večeri, ali Mile nije prisustvovao svečanosti jer je želeo da se novac namenjen za njegovo putovanje i smeštaj, usmeri za lečenje bolesne dece.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.