PORUKA DOKTORKE SNEŽANE DOZVALA JE PAMETI BROJNE SRBE: Ipak, njene reči mnogima se neće svideti (FOTO)
Posebno se obratila ljudima koji krše preporuke, Foto: Printscreen/Facebook

POSLUŠAJTE JE

PORUKA DOKTORKE SNEŽANE DOZVALA JE PAMETI BROJNE SRBE: Ipak, njene reči mnogima se neće svideti (FOTO)

Posebno se obratila ljudima koji krše preporuke

Objavljeno:

Lekar Snežana Rsovac obratila se svojim prijateljima putem Fejsbuka. Kao jedna od svojih brojnih kolega, medicinskih radnika, osetila je potrebu da zbog svoje profesije javno kaže šta joj je na duši.

U svojoj objavi odrekla se nečega na čemu su se neke od njenih preostalih kolega javno zahvaljivale. Izgleda da bi im umesto aplauza značilo saosećanje.

Ja sam lekar. Pedijatar. Intenzivista. Već 20 i više godina. Dugo sam razmišljala da li treba nešto da napišem. I smatram da treba, ne, ja moram kao lekar. Kao neko ko isključivo radi sa respiratorima. Kao neko ko je, nažalost, za života video mnogo smrti, i to dece.

Dodala je i da je radila sa pacijentom koji je bio pozitivan na korona virus i zbog toga bio na respiratoru:

I da, radila sam sa pacijentom koji je bio na respiratoru pozitivan na COVID-19. Radila sam sa mojim divnim kolegama. I svi smo bili u specijalnoj odeći i ne možeš da išta pomeriš na sebi 6 sati koliko je trajala smena. Za to vreme nema jela, nema vode, nema toaleta. A na licu modrice od maske i naočara. Ideš kući kod svojih.

Posebno se obratila ljudima koji krše preporuke:

To je naš posao, za to smo učili, to je naš život. A mi život cenimo. Da li iko od ljudi koji krše preporuke to razume? Govore o slobodama, a sami ugrožavaju nečiji život. Pozivaju se na restriktivnost. Pa, da ste samodisciplinovani to ne bi bio problem. Ne bi bilo zabrana kretanja, policijskog časa. Želite slobodu kretanja? Ispoštujte preporuke. Ne pravite piknik. Ne igrajte rulet. Sa svojim zdravljem.

Kazala je da sada nije vreme za građansku neposlušnost:

Ne razumem kako nije jasno da u ovom trenutku nije vreme za građansku neposlušnost. Ako ne poštujete vlast, ispoštujte barem nas koji svaki dan radimo. I ne aplaudirajte ako ste tog dana prekršili preporuku. Treba nam umesto aplauza vaše razumevanje i ostanite kod kuće - poručila je dr Snežana Rsovac.

Njene reči je podržalo više od 3.800 ljudi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.