POZNATO STANJE NAJMLAĐEG OBOLELOG OD KORONE U SRBIJI: Dečaku (8) inficirana i porodica
Novi Pazar, ilustracija, Foto: Zorana Jevtić

dečak zaražen

POZNATO STANJE NAJMLAĐEG OBOLELOG OD KORONE U SRBIJI: Dečaku (8) inficirana i porodica

Problem u Novom Pazaru javio se jer je u poslednjih mesec dana veliki broj lica doputovao iz zemalja u kojima je dijagnostifikovan virus

Objavljeno:

Osmogodišnje dete iz Novog Pazara koje je, prema informacijama koje su u subotu uveče objavljene, pozitivno na korona virus, jutros je dobrog opšteg stanja i nije hospitalizovano.

Prema novim informacijama, dete je iz porodice jednog od inficiranih Novopazaraca.

Inače, u petak je u Novom Pazaru, u jednom danu, potvrđeno čak 11 slučajeva infekcije, a juče, u subotu, od 16 testiranih uzoraka, samo jedan je bio pozitivan na korona virus.

Lekari u Novom Pazaru kažu da je to dobra vest, svakako, ali da ona ne mora ništa da znači, da je, moguće je, samo zatišje pred buru, pošto se danas i narednih dana očekuju rezultati i drugih testiranja osoba koje su bile u kontaktu sa inficiranim.

Problem u Novom Pazaru javio se jer je u poslednjih mesec dana veliki broj lica doputovao iz zemalja u kojima je dijagnostifikovan virus, i pojačana je aktivnost građana što dovodi do povećanog proja kontakata. Stoga je epidemiološka situacija u Novom Pazaru bila nestabilna, naročito uzimajući u obzir činjenicu da je u susednim opštinama bilo pozitinih slučajeva.

U Republici Srbiji je do 15 časova 4. aprila 2020. godine registrovano ukupno 1.624 potvrđenih slučajeva COVID 19.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 645 osoba od kojih je 148 pozitivno. Hospitalizovano je ukupno 1046 pacijenata, od toga njih 69 je na Sajmu. Na respiratoru je ukupno 89 pacijenata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.