SAHRANJEN BRANISLAV BLAŽIĆ: Državni sekretar koji je preminuo od koronavirusa ispraćen na večni počinak!
Branislav Blažić, Foto: Twitter printscreen

tuga

SAHRANJEN BRANISLAV BLAŽIĆ: Državni sekretar koji je preminuo od koronavirusa ispraćen na večni počinak!

Pre sahrane neki su dolazili pojedinačno da ostave cveće ili zapale sveću

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu zaštite životne sredine Branislav Blažić (63), koji je preminuo u Beogradu, u sredu, 1. aprila, od posledica korona virusa, sahranjen danas pre podne u Kikindi, gde je rođen.

Na Novom mokrinskom groblju u rodnom gradu ispratili su ga članovi najuže porodice i gradonačelnik Kikinde Pavle Markov, njegov dugogodošnji prijatelj i saradnik. Opelo su služili sveštenici SPC-e, a oproštajnim govorom od oca se oprostila njegova mlađa ćerka Olja.

Sveštenik Boban Petrović, starešina hrama Svetih Kozme i Damjana podsetio je da je Blažić bio veliki dobrotvor Srpske pravoslavne crkve.

foto: Printscreen

Iako je poslednjih desetak godina s porodicom živeo u Beogradu, Kikinda je bila Blažićev grad i koji je često dolazio, jer tu živi njegova familija, kao i porodica njegove supruge.

Zato je mnogim njegovim prijateljima, saradnicima iz SNS-a, kolegama iz kikindske bolnice, gde je nekada radio kao hirurg i poznanicima žao što nisu mogli da ga isprate na drugačiji način, jer se na groblju poštuju stroge mere pa na sahranama može da bude ukupno 10 ljudi.

Pre sahrane neki su dolazili pojedinačno da ostave cveće ili zapale sveću.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.