800 NOVIH MASKI ZA SOMBORSKU BOLNICU: I vredne Monoštorke pokazale humanost
Prema rečima ovih vrednih žena, kada bi svaka od njih koja ima šivaću mašinu izradila samo pet maski, to bi bila velika stvar, Foto: Sombor je otvoren

HEROJI

800 NOVIH MASKI ZA SOMBORSKU BOLNICU: I vredne Monoštorke pokazale humanost

Prema rečima ovih vrednih žena, kada bi svaka od njih koja ima šivaću mašinu izradila samo pet maski, to bi bila velika stvar

Objavljeno:

Tokom vanrednog stanja i vredne Monoštorke pokazale su solidarnost i humanost, te već danima unazad šiju maske za potrebe somborske bolnice. Do sad su ih izradile oko 800, ali tu ne planiraju da stanu.

foto: Sombor je otvoren

Brinući o zdravlju svih svojih sugrađana, žene iz Bačkog Monoštora, sela nadomak Sombora, udružile su snage i započele šivenje maski za Opštu bolnicu ,,Dr Radivoj Simonović’’, centralnu za preko 180.000 stanovnika Zapadno-bačkog okruga.

foto: Sombor je otvoren

Prema rečima ovih vrednih žena, kada bi svaka od njih koja ima šivaću mašinu izradila samo pet maski, to bi bila velika stvar. Noseći se time, i same su odlučile da daju svoj doprinos.

foto: Sombor je otvoren

- Videla sam na facebook-u da se prikuplja materijal za izradu maski, a kasnije su napisali da im je potrebna i krojačica, pošto materijala imaju. Tako sam došla na ideju, stupila u kontakt sa sestricama iz bolnice i sutradan otišla po materijal, započinje svoju priču Sabina Gromović Rang, Monoštorka koja je u svom selu započela ovu inicijativu.

foto: Sombor je otvoren

Velikom brzinom, pridružilo joj se još sugrađanki, te su svaka kod svoje kuće započele šivenje maski.

foto: Sombor je otvoren

- Za sad nas ima oko osam žena, a šijemo već oko dve nedelje. Ima i onih žena koje ne umeju šiti, ali i one su se rado odazvale, te pomažu u sečenju konaca, kao i peglanju. Do sad smo sašile oko 700 maski za bolnicu, a oko sto za naše porodice, prijatelje i komšije, kaže Sabina iz Monoštora.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sombor je otvoren)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.