Rusi će dezinfikovati i kasarnu u Bačkoj Topoli gde je bilo slučajeva zaraženih pripadnika VS
Rusi će dezinfikovati i kasarnu u Bačkoj Topoli, Foto: mod.gov.rs

ODLUČENO

Rusi će dezinfikovati i kasarnu u Bačkoj Topoli gde je bilo slučajeva zaraženih pripadnika VS

Pre pet dana, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je ukupno devet pripadnika VS, koji su radili na kontroli granice, zaraženo korona virusom i da se oni dobro oporavljaju

Objavljeno:

Pripadnici ruske vojske, koji su stigli u Srbiju da pomognu u suzbijanju pandemije korona virusa, biće angažovani i na dezinfekciji kasarne u Bačkoj Topoli gde su zabeleženi slučajevi zaraze od tog virusa medju pripadnicima Vojske Srbije (VS), saopšteno je danas.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva odbrane Rusije, za te poslove će biti angažovani specijalisti za Atomsko-biološko-hemijsku odbranu ruske vojske (ABHO).

Pre pet dana, ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je ukupno devet pripadnika VS, koji su radili na kontroli granice, zaraženo korona virusom i da se oni dobro oporavljaju.

Takođe je naveo da se u samoizolaciji nalazi ukupno 642 pripadnika vojske i da se njihovo stanje prati.

Prethodnog dana i protekle noći na batajnički aerodrom sletelo je ukupno 11 aviona ruske vojske koji su upitili medicinsku opremu, tehniku, zaštitna sredstva i medicinske timove koji će pomoći Srbiji da suzbije širenje pandemije korona virusa.

U sastavu timova iz Rusije su general, 42 oficira, 42 podoficira i dva pripadnika ruskog Ministarstva zdravlja, koje predvodi načelnik ABHO Zapadnog okruga Oružanih snaga Rusije general-major Mihail Černišov.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.