NA KARABURMI: Počeli radovi na izgradnji nove bolnice za obolele od Covid 19
Početku radova u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić, Foto: mod.gov.rs

U TOKU

NA KARABURMI: Počeli radovi na izgradnji nove bolnice za obolele od Covid 19

Početku radova u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić

Objavljeno:

Rekonstrukcija postojećeg i izgradnja dela objekta koji će biti nova bolnica namenjena pacijentima obolelim od Covid 19, kapaciteta 70 kreveta, započela je danas u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma u Beogradu. Kompletna rekonstrukcija tog objekta i izgradnja novog dela objekta donacija je firme “Termomont” i partnera, a imajući u vidu njegovu namenu i hitnost gradnje, radnici će radove izvoditi u tri smene, 24 časa dnevno, kako bi do 21. aprila objekat bio završen. Vlasnik i direktor firme “Termomont” Dejan Burčul istakao je da je u skladu sa potrebama Ministarstva odbrane ta firma, sa partnerima, odlučila da u vidu donacije potpuno rekonstruiše i dogradi novi deo objekta za bolnicu u krugu VMC Karaburma.

foto: mod.gov.rs

- Reč je o rekonstrukciji objekta od 1.000 kvadrata i dogradnja više od 300 kvadrata objekta, gde će biti izgrađena i nova pristupna saobraćajnica u dužini oko 200 metara – naglasio je direktor “Termomonta” dodajući da je zbog kratkih rokova reč o ni malo lakom zadatku. On je istakao da se sa radovima počelo jutros, a zbog kratkog roka za završetak radova, na objektu će se raditi u tri smene, 24 časa dnevno, svakog dana, a objekat će biti gotov do 21. aprila ove godine. - U skladu sa taktičko-tehničkim zahtevima koje smo dobili, vrednost donacije je oko 30 miliona dinara – naglasio je direktor firme “Termomont” Dejan Burčul. Upravnik Vojnomedicinskog centra Karaburma potpukovnik Milan Mladenović istakao je da je u toku rekonstrukcija objekta za potrebe novih smeštajnih kapaciteta za lečenje pacijenata obolelih od Covid-19.

foto: mod.gov.rs

- Planirano je da objekat ima mogućnost zbrinjavanja oko 70 pacijenata obolelih od Covid-19, čija je klinička slika lakša i srednje teška - naglasio je potpukovnik Mladenović. Prema njegovim rečima, radovi na tom bolničkom objektu su u toku i čim budu završeni, pristupiće se opremanju medicinskom opremom i potrebnim sredstvima za rad, nakon čega je predviđen prijem prvih pacijenata.

foto: mod.gov.rs

Početku radova u krugu Vojnomedicinskog centra Karaburma prisustvovao je državni sekretar u Ministarstvu odbrane Bojan Jocić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.