DIREKTOR POLICIJE OTKRIO LOŠE VESTI: Čak 17 policajaca ima korona virus, oko 2.500 građana kršilo policijski čas
Rebić je podsetio da se ovi slučajevi procesuiraju po ubrzanom prekršajnom postupku, Foto: Beta

NAJNOVIJA INFORMACIJA

DIREKTOR POLICIJE OTKRIO LOŠE VESTI: Čak 17 policajaca ima korona virus, oko 2.500 građana kršilo policijski čas

Rebić je podsetio da se ovi slučajevi procesuiraju po ubrzanom prekršajnom postupku

Objavljeno:

Direktor policije Vladimir Rebić rekao je danas da je od uvođenja policijskog časa procesuirano 474 penzionera i 2.157 građana mlađih od 65 godina zbog kršenja mera ograničenja kretanja.

Rebić je kazao za Radio-televiziju Srbije da je do sada "detektovano" 17 policajaca koji su pozitivni na korona virus, a da su za njih 800 uvedene odredjene preventivne mere samoizolacije, što ukupno čini oko 2,4 odsto svih policijskih službenika.

On je naveo da se u prvih nekoliko dana uredba Vlade Srbije češće kršila, da je policija dok se ljudi nisu navikli bili popustljivija u ovim slučajevima, a da je samo sinoć za policijskog časa procesuirano više od 170 osoba.

Rebić je podsetio da se ovi slučajevi procesuiraju po ubrzanom prekršajnom postupku i da je procena policije da četiri do pet odsto svih učesnika u saobraćaju, bilo vozilom ili peške, do sada nije imalo adekvatnu dozvolu za kretanje. Procene policije su da na nivou Srbije od 100 hiljada gradjana u proseku njih 25 ne poštuje mere ograničenja kretanja, dodao je Rebić.

"Policijska uprava Prijepolja je najbolja po ovom pitanju, s obzirom da na 100 hiljada gradjana šest ne poštuje mere... a najnepovoljnije stanje je na teritoriji PU Novi Pazar, gde je odnos 51 na 100 hiljada ljudi", rekao je Rebić.

Direktor policije je naveo i da će nove mere, koje zabranjuju okupljanje više od dve osobe, osim ako neki od njih nisu maloletnicii, olakšati postupanje policije i da više neće biti "graničnih slučajeva" prema kojima će biti popustljivi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.