UGLEDNI DOKTOR ZARAŽEN KORONOM POBEGAO SA INFEKTIVNE KLINIKE: Rakić pobegao i nije gledao nazad
Doktor / Ilustracija, Foto: Profimedia

POLICIJA MORALA DA GA TRAŽI

UGLEDNI DOKTOR ZARAŽEN KORONOM POBEGAO SA INFEKTIVNE KLINIKE: Rakić pobegao i nije gledao nazad

Potraga za doktorom je trajala celu noć

Objavljeno:

U teškim vremenima ljudi obično pokažu svoje pravo lice, a jedan od najuglednijih lekara iz KC Srbije je pokazao da mu etika nije baš jača strana.

Naime, čuveni neurohirurg i načelnik jednog od odeljenja Klinike za neurohirurgiju KC Srbije, prof dr Miodrag Rakić, je iako zaražen koronavirusom, samovoljno napustio Kliniku za infektivne i tropske bolesti gde je bio smešten. To je učinio jer je smatrao da treba da bude lečen u drugoj bolnici, dok je policija za njim tragala celu noć.

- Doktor Rakić je bio hospitalizovan jer je kod njega potvrđeno prisustvo virusa Covid-19, a oko 8 časova uveče jedan od lekara sa Infektivne je primetio da ga nema u krevetu. Taj lekar je zatim zatražio od medicinskog osoblja da proveri gde je Rakić, međutim, kako ga niko nije pronašao na celom odeljenu, o svemu je obaveštena policija. Pošto je prijavljen nestanak pacijenta, raspisana je potraga, priča dobro obavešten izvor Kurira.

Prema saznanjima Kurira, potraga za doktorom je trajala celu noć.

- Policija je profesora Rakića našla tek ujutru ispred njegovog doma, a on je objasnio da je u dogovoru sa svojim lekarom rešio da bude smešten u KBC Dragiša MIšović. Tako je rešio i da odmah ode sa Infekrivne klinike, priča izvor Kurira.

Rakiće je potom zaista i smešten u KBC Dragiša Mišović gde se i sada nalazi.

Komentar za ovakav postupak zaista nije teško naći.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.