KON JE OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA U BOLNICI NARODNI FRONT! Rekao je koliko njih je udaljeno sa posla zbog koronaviusa
Predrag Kon, Foto: Printscreen

brojke

KON JE OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA U BOLNICI NARODNI FRONT! Rekao je koliko njih je udaljeno sa posla zbog koronaviusa

Kon navodi da se svim zaposlenima meri temperaturu pri dolasku na posao, uz obavezu dezinfekcije ruku

Objavljeno: 17:07h

Epidemiolog Predrag Kon je izjavio na konferencniji za novinare da je iz GAK Narodnog fronta ukupno 75 osoba "udaljeno sa posla" zbog koronavirusa.

"Ukupno 46 je pozitivnih, plus oni kojima nije urađen test, ali iz predostrožnosti i potrebe izolacije nisu na poslu. Svi pozitivni su bili u kontaktu sa 150 osoba, koje su potpuno zdrave, pod nadzorom su i rade, uz korišćenje pune zaštitne zdravstvene opreme", rekao je Kon.

Kon navodi da se svim zaposlenima meri temperaturu pri dolasku na posao, uz obavezu dezinfekcije ruku.

"Zabranjene su posete, zaposleni se udaljavaju s posla po pojavi simptoma infekcije, uz obavezu testiranja. Vrši se trijaža svih pacijentkinja na prijemu, u svakom slučaju sumnje kod pacijentkinja one se upućuju u KBC Dragiša Mišović. Više puta dnevno vrši se dezinfekcija svih prostorija klinike, bezkontaktno se meri temperatura svim pacijentkinjama i bebama više puta dnevno", rekao je između ostalog Kon.

On je dodao, kad je reč o Ćupriji, da su četiri lekara i četiri medicinska tehničara pozitivna na koronavirus, a da se u kućnoj izolaciji nalazi sedam lekara i troje tehničara.

Kon je istakao da je jasno da kreće "strmi uspon" i da "nailazi talas koji nas neće mimoići". I dalje je umereni optimista, kaže, uz veru da ćemo "vrh" dočekati mnogo niži nego u drugim zemljama.

"Nalazimo se u ozbiljnoj situaciji, 800 hospitalizovanih već prelazi kapacitete, da nismo imali dobro pripremljene improvizovane bolnice bili bi u još većem problemu", rekao je on.

Naglašava da je napad na mere "napad na zdravstvenu bezbednost".

"Ako se ne razume da je potrebno sprečiti širenje virusa, teško je dalje razgovarati sa nekim ko napada preduzete mere", kaže Kon.

Kon je rekao da testiranje postaje najveći problem i da je, njemu lično, nejasno zašto postoji "zastoj".

"Očigledno da postoji neki, meni bar nedovoljno jasan razlog, zbog čega postoji zastoj. To je nešto što prevashodno mora da se razreši, jer priliv postaje sve veći", podseća Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.