SRBI, DA ZNATE, KO HOĆE, MOŽE DA ZARADI I NA OTPADU: Kamioni smeća dnevno se prerađuju u gotov proizvod (FOTO)
ilustracija, Foto: RINA

u otpadu ne oskudevamo

SRBI, DA ZNATE, KO HOĆE, MOŽE DA ZARADI I NA OTPADU: Kamioni smeća dnevno se prerađuju u gotov proizvod (FOTO)

Za nas to nije obično smeće već vrlo korisna sirovina od koje pravimo eko ploče, poručuju iz fabrike

Objavljeno:

Dok se u zapadnoj Srbiji nazdravljalo iz mešina i bardaka brda smeća pored reka i potoka nisu postojala. Međutim , kad je stigla tehnologija sa zapada, a plastična ambalaža ovladala svetom, velike količine otpada naša su svakodnevica. Međutim za jednu firmu, đubre je način na koji zarađuju novac.

„Otpad sakupljamo širom Srbije, nažolost u tome ne oskudevamo. Za nas to nije obično smeće već vrlo korisna sirovina od koje pravimo eko ploče koje se kasnije koriste u građevinskim radovima i izuzetno su popularne“, rekao je Đorđe Usruluć, rukovodilac fabrike.

foto: RINA

Ovo je upravo jedan od najboljih načina da se očisti priroda, a vredni mastori dnevno samelju čak dva kamiona smeća koji stižu iz cele zemlje. „Nakon što se taj otad samelje, ide na pečenje, pa na hlađenje. Zato u šali naše ove ploče često nazovemi i našim kolačem, jer je procedura pravljenja ista. Vodootporne su, tako da je od tog posla višestruka korist – čista priroda, bez smeća i kvalitetna proizvod“, rekao je Đorđe.

1 / 3 Foto: RINA

On kaže da su ove ploče neizostavan deo prilikom građevinskih radova, koriste se za pregradne zidove i vrlo su tražene u inostranstvu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Rina)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.