NAJOŠTRIJA REAKCIJA VULINA OD POČETKA EPIDEMIJE: Pažljivo pročitajte NJEGOVU PORUKU!
Aleksandar Vulin, Foto: Youtube printscreen/Vojska Srbije-zvanični kanal

ODLUČNO

NAJOŠTRIJA REAKCIJA VULINA OD POČETKA EPIDEMIJE: Pažljivo pročitajte NJEGOVU PORUKU!

On je dodao da se „divi miru sa kojim komesarka Mijatović i brojni portparoli institucija Evropske unije objašnjavaju da u vreme pandemije lažne vesti o Srbiji ne treba da budu razlog za reakciju države

Objavljeno:

Ministar odbrane Aleksandar Vulin dao je izjavu podovom komentara Dunje Mijatović, komesarke Saveta Evrope, o ljudskim pravima i borbi protiv koronavirusa.

Prenosimo je:

- Ne znam zašto komesarka Dunja Mijatović ima potrebu da Srbiju stavlja u svaku svoju izjavu, ali znam da u Srbiji predsednik Vučić nije nikada uskratio ni jednom novinaru ni pravo na pitanje ni odgovor. Istina, nije dozvolio ni da se viče na pres konferencijama, a posebno ne na žene i valjda poziv na pristojan ton nije u sukobu sa slobodom govora. Pravo na informisanje u Srbiji ima svako, ali pravo na svesno objavljivanje laži i namerno izazivanje panike i nepoverenja u zdravstvo i državu nema niko, rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin reagujući na izjavu komesarke Saveta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović da su u „Češkoj, Srbiji i Italiji prijavljeni slučajevi novinara koji su sprečeni da prisustvuju konferencijama za medije“. On je dodao da se „divi miru sa kojim komesarka Mijatović i brojni portparoli institucija Evropske unije objašnjavaju da u vreme pandemije lažne vesti o Srbiji ne treba da budu razlog za reakciju države i pitam se koliko dugo bi ostali uzdržani a da neko objavi laži o njima, njihovim porodicama ili stanju u resorima koje vode.“ - Iskustvo nas je naučilo da su i kritike na račun zvaničnika Evropske unije proglašavane opasnim antievropskim stavovima i da mogu da ugroze naš dugi i daleki evropski put. Komesari bi morali da znaju da im nije dato da umesto nas odlučuju, da nam uređuju život i pravila po kojima živimo. Ne znam kako je u Evropi, ali znam da je u Srbiji namerno izazvana panika podla i opasna pa čak i kada se zbog nje ne odgovara, poručio je ministar Vulin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.