STRAŠNO PITANJE ČITATELJKE ESPRESA NA KOJE NIKO NEMA ODGOVOR: Ljudi, da li je ovo NORMALNO u doba korone?
Pričešće / Ilustracija, Foto: Printscreen

au!

STRAŠNO PITANJE ČITATELJKE ESPRESA NA KOJE NIKO NEMA ODGOVOR: Ljudi, da li je ovo NORMALNO u doba korone?

Ujedinjeni u borbi protiv virusa

Objavljeno:

Na mejl naše redakcije jedna čitateljka danas je uputila jedan važan apel. Zbog njene poruke nama svi moramo dobro da se zamislimo, ukoliko želimo da zajedno pobedimo korona virus.

Naime, ona je pisala o još jednom nepoštovanju pravila u vanrednom stanju, i pisala nam o sveštenicima koji idu po domovima vernika i pričešćuju narod. U pitanju su, kako kaže, stari, koji bi trebalo da budu u potpunoj izolaciji, a oni ih obilaze i po više njih dnevno.

Njeno pismo prenosimo vam u celosti:

Poštovani, imam jedan problem i apel i molila bih Vas ako je ikako moguće da dođe u širu javnost i da se postavi kao pitanje na konferenciji za medije povodom COVID- 19!

- Srpska pravoslavna crkva i dalje pričešćuje građane po kućama, i na taj način širi virus pošto sveštenici ovih dana imaju pune ruke posla i dolaze kod mnogo razlicčtih ljudi nezaštićeni!

- To su mahom stariji ljudi, često i oni koji su toliko iznemogli i bolesni da ni inače ne mogu dolaziti u crkvu na liturgije. Baš danas ce doći kod moje bake od 84 godine sa brdo hroničnih oboljenja... Sve to bez zaštitnih maski i rukavica! Nju naravno ne mogu da urazumim, ali zar ne bi moglo nešto da se uradi po tom pitanju i da se zabrane takve aktivnost, makar za vreme vanrednog stanja! Džabe što nam penzioneri sede po kućama i što ih porodica ne obilazi, kada to rade sveštena lica!

Šta vi mislite o ovome? Pišite nam u komentarima...

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.