SRBIJA KORONU MOŽE DA POBEDI ZA 15 DANA: Najnovije saopštenje doktorke Kisić diglo zemlju na noge
Kisić Tepavčević veruje da možemo pobediti koronu, Foto: Youtube Printscreen/RTS Sajt - Zvanicni kanal

važna informacijw

SRBIJA KORONU MOŽE DA POBEDI ZA 15 DANA: Najnovije saopštenje doktorke Kisić diglo zemlju na noge

Danas niko više ne čeka duže od 24 sata za rezultate testa - rekao je Vučić

Objavljeno:

Dr Darija Kisić Tepavčević na konferenciji za medije rekla je da se nalazimo na kraju četvrte nedelje, imamo više od 1.100 potvrđenih slučajeva i nažalost 31 smrtni, ali da ne treba da se poredimo sa drugima.

- Teoretski, kada bi se svi ponašali odgovorno i savesno, i ne bi dozvolili da pređe infekcija, i kada bi istekao taj inkubacioni period od 14 dana, već 15. dana ne bismo imali nijednog obolelog. Sada je ključni momenat za borbu - rekla je Darija Kisić Tepavčević.

Na aktuelnu situaciju sa epidemijom korona virusa u Srbiji osvrnuo se i dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike .

- Mi nemamo veliki porast obolelih i smrtnih ishoda, a šta će se dešavati u budućnosti, zavisi samo od nas. Zavisi od onog malog broja sugrađana koji misle da se sve ovo na njih ne odnosi i da ćih neće snaći. Ako bismo kontakste svaili na najmanju moguću meru, za tri nedelje bismo mogli da smanjimo zarazu na najmanju meru - rekao je on.Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da "mi u ovom trenutku testiramo sve veći broj, zato i imamo više laboratorijski potvrđenih slučajeva".

- Mi se ponašamo odgovorno, važniji su nam životi naših građana, i tako se i ponašamo. Danas niko više ne čeka duže od 24 sata za rezultate testa - rekao je Vučić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.