ODLUKA DA SE PRODUŽI POLICIJSKI ČAS JE DONETA IZ JEDNOG RAZLOGA: Doktor Nestorović objasnio šta se dešava
Takođe, mi smo u prednosti u odnosu na druge zemlje jer nismo iskoristili svoje kapacitete, Foto: Youtube prinstcreen

MISLE DA JE REČ O DOBROJ MERI

ODLUKA DA SE PRODUŽI POLICIJSKI ČAS JE DONETA IZ JEDNOG RAZLOGA: Doktor Nestorović objasnio šta se dešava

Takođe, mi smo u prednosti u odnosu na druge zemlje jer nismo iskoristili svoje kapacitete

Objavljeno:

Pulmolog Branimir Nestorović gostovao je u Nacionalnom dnevniku i tom prilikom komentarisao najnovije mere u borbi protiv koronavirusa u Srbiji.

- Na večerašnjoj sednici kriznih štabova doneta je odluka o zabrani kretanja od subote od 13 časova do ponedeljka u 5 ujutru. Odlučili smo se za ovu meru jer će pre svega biti lepo vreme pa bi moglo da se desi kao prošli vikend da svi izađu napolje, da se ne pridržavaju prethodnih mera. Mislim da je ovo dobra mera.

Takođe, mi smo u prednosti u odnosu na druge zemlje jer nismo iskoristili svoje kapacitete, kao što je to slučaj recimo u Nemačkoj, da ne spominjem Italiju, Španiju. Nabavljamo još medicinske opreme. Kažu: Nabavite respiratore. Shvatate li da ih nema na tržištu?! Jako je teško doći do njih. U narednom periodu disciplina je ključna. Ljudi, ne morate da pređete Albaniju, ne morate da uzmete pušku, treba samo da sedite kod kuće, tri, četiri nedelje - rekao je doktor Nestorović.

On je pojasnio šta tačno znači eksponencijalna kriva epidemije o kojoj svi pričaju.

- Zadovoljni smo situacijom jer nemamo eksponencijalnu krivu. To vam je ono kad broj zaraženih ide ide, pa odjednom skoči naglo. E, to mi nemamo još, a četvrta je nedelja, što je dobro - kaže Nestorović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.