NEDOSTAJALO JE MASKI PRE NEGO ŠTO SU STIGLE IZ KINE: O izjavi doktora Kona priča cela Srbija!
Foto: Youtube printscreen/Jutarnji program TV Happy

stručnjak

NEDOSTAJALO JE MASKI PRE NEGO ŠTO SU STIGLE IZ KINE: O izjavi doktora Kona priča cela Srbija!

Oprema sukcesivno stiže- kaže Kon

Objavljeno:

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je da je struka podbacila u "mirnodopsko vreme" kada je u pitanju zaštitna oprema za epidemiju korona virusa, da skoro nijedna zdravstvena ustanova u zemlji nije dočekala spremno epidemiju i da misli da su se komantari novinarke portala Nova.rs o stanju u Kliničkom centru Vojvodine odnosili na pređašnji period kada te opreme, kako je naveo, dok nije stigla donacija iz Kine, zaista nije bilo.

"Što se struke tiče, prihvatam svu odgovornost, da je shvatanje zaštitne opreme potisnula u mirnodopsko vreme i da nije planirala rezerve. Sve je napisano, ali niko to nije čitao i niko nije obezbedio da ima rezervu za ovakve situacije. Skoro nijedna zdravstvena ustanova u zemlji nije dočekala spremno epidemiju", istakao je Kon.

Upitan za komentare novinarke portala Nova.rs Ane Lalić na temu stanja u Kliničkom centru Vojvodine, koja je pritvorena sa obrazloženjem da širi paniku pa puštena, Kon je kazao da misli da su se njeni komentari odnosili na pređašnji period kada te opreme, kako je naveo, zaista nije bilo. Istina je da je nedostajalo opreme pre nego što je stigla donacija iz Kine, prokomentarisao je doktor Kon.

Upitan kakvo je sada stanje, on je rekao - "opet zategnuto", i dodao da oprema sukcesivno stiže. Mera totalne izolacije i zabrane kretanja 24 časa je nužna ako kriva zaraženih krene eksplozivno uvis, kaže on i dodaje da je jako bitno da se ne preduzme pre. "Lično, jesam za to da se ona preduzme, ali u pravom trenutku", zaključio je Kon.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.