KAD JE IMALA 17 GODINA, DARIJI KISIĆ TEPAVČEVIĆ SE DESIO UŽAS koji joj je zauvek promenio život!
Darija Kisić Tepavčević, Foto: Printscreen

NJOJ SRBIJA VERUJE

KAD JE IMALA 17 GODINA, DARIJI KISIĆ TEPAVČEVIĆ SE DESIO UŽAS koji joj je zauvek promenio život!

Darija je sve do početka rata živela u naselju Grbavica i pohađala sarajevsku Treću gimnaziju

Objavljeno:

Danima na društvenim mrežama traju napadi na profesorku dr Dariju Kisić Tepavčević, koja svakog dana javnosti iznosi informacije o krizi sa koronavirusom u Srbiji.

Dr Kisić, koja je epidemiolog, zamjenica direktora Instituta za javno zdravlje “Dr Milan Jovanović Batut“, vanredni profesor, autor više od 100 naučnih radova… u izlivima mržnje na društvenim mrežama svodi se na “isfriziranu Bosanku”, “nalickanu”, “dubokog dekoltea” i “estradnog oblačenja”?!

Kad smo kod njene biografije, dr Darija Kisić Tepavčević je zamenica direktorke Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“ i vanredna profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu, koji je završila 2001. godine, gde je i magistrirala i doktorirala. Objavila je preko sto naučnih radova u stranim publikacijama. Stručna oblast joj je epidemiologija. Specijalizaciju iz epidemiologije na Medicinskom fakultetu u Beogradu upisala je maja 2004, a završila juna 2008, sa ocjenom odličan.

Uspešna doktorka je hercegovačke gore list, jer joj je otac poreklom iz sela Baljci kod Bileće.

Darija Kisić-Tepavčević rođena je u Sarajevu 1975. godine. Darija je sve do početka rata živela u naselju Grbavica i pohađala sarajevsku Treću gimnaziju.

U prvim danima rata, kada je imala nepunih 17 godina, sa roditeljima i bratom izbegla je u Bileću. Tamo je završila gimnaziju, a oni koji je znaju iz gimnazijskih dana kažu da je bila najbolji đak i najlepša gimnazijalka.

Nakon završene gimnazije seli se s roditeljima i bratom gđe upisuje Medicinski fakultet i nastavlja život.

Često posjećuje Hercegovinu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Top Portal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.