AKO STE ŽRTVA NASILJA, DRŽAVA VAM GARANTUJE ZAŠTITU: Nebojša Stefanović ima važnu poruku za sve žene!
Nebojša Stefanović ima važnu poruku za sve žene, Foto: Youtube printscreen

POLICIJA JE UZ SVOJ NAROD

AKO STE ŽRTVA NASILJA, DRŽAVA VAM GARANTUJE ZAŠTITU: Nebojša Stefanović ima važnu poruku za sve žene!

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala

Objavljeno:

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je u Srbiji od početka uvođenja vanrednog stanja zabeleženo smanjenje krivičnih dela nasilja u porodici i poručio svim ženama, žrtvama nasilja, da im država garantuje zaštitu i da nasilnika prijave policiji.

„Žene i danas, tokom vanrednog stanja mogu da računaju na policiju, kao što to mogu u svakom drugom trenutku, jer je policija uz svoj narod u svim, pa i kriznim vremenima. Svaka žena koja se oseća ugroženo treba da se obrati policiji i prijavi nasilje, a mi ćemo preduzimati zakonske mere“, istakao je Stefanović za RTS.

Ministar policije je poručio da država žrtvama nasilja garantuje potpunu zaštitu i da neće dozvoliti da i jedna žena bude žrtva nasilnika koji misli da može da iskoristi aktuelnu situaciju.

Stefanović je dodao da je pored pada broja krivičnih dela nasilja u porodici, od uvođenja vanrednog stanja zabeleženo i smanjenje krivičnih dela opšteg kriminala.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je večeras da je podneto oko 2.500 prekršajnih ili krivičnih prijava zbog kršenja mera zabrane kretanja, koje je država uvela u cilju sprečavanja širenja virusa, ali da najveći broj građana poštuje propisane mere.

foto: Profimedia

"Kada čujete da je do sada podneto OKO 2.500 krivičnih i prekršajnih prijava protiv ljudi, to zvuči puno. I jeste puno, jer je svako od njih mogao potencijalno da ugrozi svoj ili tuđi život, ali najveći broj građana poštuje mere vlade", rekao je Stefanović za RTS.

Ministar je zahvalio svim ljudima koji, kaže, pokazuju odgorovnost i ozbiljnost, kao i lekarima i medicinskom osoblju, policajcima, vojnicima, volonterima, medijima, svima koji ozbiljno i odgovorno rade svoj posao.

Posao policije je, podseća, da sankcioniše kršenje mera.

"Voleo bih da policija nema posla u tom domenu, ali ima. Oni koji krše mere biće oštro kaženjni, jer moraju da razumeju da rizikuju i ugrožvaju svoj ili tuđe živote", rekao je Stefanović.

On je najavio da će biti svakodnevnih kontrola, i zamolio građane da poštuju propisane mere.

"Niko ne želi da vas kažnjava, ali molim vas da poštujete i policijski caš i sve druge mere", rekao je Stefanović.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.