VUČIĆ ZAGRMEO, ODGOVORNI ĆE SNOSITI POSLEDICE: Valjevo je pod lupom zbog jednog užasnog razloga!
Propusti vlasti u Valjevu pod lupom, Foto: printscreen

OZBILJNA SITUACIJA

VUČIĆ ZAGRMEO, ODGOVORNI ĆE SNOSITI POSLEDICE: Valjevo je pod lupom zbog jednog užasnog razloga!

Prva sagledavanja supervizora iz Beograda, koja su dostavljena kabinetu predsednika, pokazala su da je bilo propusta gradskih čelnika

Objavljeno:

Po nalogu predsednika Aleksandra Vučića, radi se detaljna analiza stanja u Valjevu iz koje se, prema prvim rezultatima, vidi da su članovi gradskog štaba za vanredne mere napravili niz propusta koji su doveli do širenja infekcije virusom korona u ovom gradu, saznaje "Blic".

Te propuste sada otklanjaju epidemiolozi iz Beograda i vojska, koji su upućeni u ovaj grad kao pomoć, a delovanje gradskih čelnika je pod dodatnim nadzorom državnog vrha koji koordiniše svim aktivnostima koje su potrebne kako bi se zaustavilo širenje infekcije i oporavio zdravstveni sistem.

Povod za preispitivanje situacije, koje je tražio predsednik, bile su pritužbe Valjevaca na rad gradskih čelnika koji navodno nisu blagovremeno preduzeli odgovarajuće mere nakon što je otkriven prvi slučaj zaraženog.

To je, sumnja se, dovelo do naglog širenja infekcije i problema u funkcionisanju zdravstvenog sistema, koji je gotovo u kolapsu. Pored toga, pritužbe je kabinetu predsednika dostavila i SPC jer je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, prema njihovom mišljenju, izneo neistinite tvrdnje o tome da je jedan od uzroka pojave virusa u Valjevu i skorašnja poseta sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj.

Naš izvor iz vrha vlasti tvrdi da su te, ali i druge informacije koje su stizale do kabineta predsednika bile povod da on naloži hitno preispitivanje uzroka koji su doveli do toga da je ovaj grad jedno od najvećih žarišta u Srbiji.

- To je i urađeno krajem prošle nedelje, kada je upućena posebna delegacija iz Beograda, koju su činili i ljudi iz Ministarstva zdravlja, ali i vojske i policije. Pored primedbi građana, dodatni signal da u Valjevu ne funkcioniše sve kako treba bila je i primedba iz Patrijaršije, koja je upućena Vučiću, da gradske vlasti krive sveštenstvo SPC da su oni jedan od izvora zaraze - navodi naš izvor.

Prva sagledavanja supervizora iz Beograda, koja su dostavljena kabinetu predsednika, pokazala su da je bilo propusta gradskih čelnika, zbog čega je Vučić rekao da je u Valjevu napravljeno "mnogo gluposti, od proslava do drugih neodgovornih stvari".

- Neodgovorne stvari koje je spomenuo Vučić odnose se upravo na delovanje gradskog štaba za vanredne mere, koji je pravio propuste uključujući i one koje se odnose na politička prepucavanja između koalicionih partnera u vlasti, koji su i vanredno stanje pokušali da iskoriste za svoju korist, ne vodeći računa kakvu će štetu napraviti građanima - navodi naš sagovornik.

On dodaje da je Vučić jasno stavio do znanja da će odgovorni snositi posledice.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.