U ĆUPRIJI DONETA HITNA ODLUKA: Štab za vanredne situacije uveo sledeću meru
Nove mere u Ćupriji, ilustracija, Foto: Aleksandar Jovanović Cile

vesti iz ćuprije

U ĆUPRIJI DONETA HITNA ODLUKA: Štab za vanredne situacije uveo sledeću meru

Štab je preporučio ZZJZ da izvrši dezinfekciju kompletne Opšte bolnice i Doma zdravlja

Objavljeno:

Opštinski štab za vanredne situacije Ćuprije, doneo je večeras odluku da se svi zaposleni u Opštoj bolnici, Domu zdravlja i Zavodu za javno zdravlje (ZZJZ) u tom gradu testiraju na korona virus, a bolnica i Dom zdravlja kompletno dezinfikuju.

Sednicom je predsedavao komadant štaba i prdsednik opštine Ćuprija Ninoslav Erić.

- Ova mera je direktna posledica sve jasnije indicije da je većina od devetoro zdravstvenih radnika Opšte bolnice koji su zaraženi korona virusom zaražena van radnog mesta - navodi se u odluci objavljenoj na sajtu opštine.

Odlučeno je i da se ne tretiraju kao do sada samo medicinari koji su u neposrednom kontaktu sa zaraženim pacijentima, već da se sveobuhvatnim tretiranjem obezbedi puna funkcija ove tri zdravstvene ustanove.

Štab je preporučio ZZJZ da izvrši dezinfekciju kompletne Opšte bolnice i Doma zdravlja.

Članovi štaba pohvalili su zaposlene ovih ustanova, uz ocenu da su izuzetno odgovorni, požrtvovani i stručni, pravi heroju ovg teškog trenutka i da se zbog njih donosi ova odluka.

Direktor Opšte bolnice u Ćupriji dr Slobodan Gajić, danas je izjavio da je devetoro zdravstvenih radnika ove ustanove zaraženo virusom korona od kojih je četvoro lekara, a jedan lekar je preminuo od posledica zaraze. Tri lekara su na lečenju u beogradskim klinikama i dvoje medicinskih tehničara - sestara, a ostali su na kućnom lečenju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.