DA LI SRBIJU OČEKUJE ITALIJANSKI SCENARIO? Doktor Nestorović kaže da je ovo tek kraj početka!
Krizni štab danas je saopštio nove infromacije u vezi sa koronavirusom, Foto: Printscreen

UPOREDIO DVE ZEMLJE

DA LI SRBIJU OČEKUJE ITALIJANSKI SCENARIO? Doktor Nestorović kaže da je ovo tek kraj početka!

Krizni štab danas je saopštio nove infromacije u vezi sa koronavirusom

Objavljeno:

- Napravljen je strahovit napor, a neki ljudi se ponašaju kao da se ništa ne događa. Epidemija je u prolazu u Evropi, ali to ne znači da treba da se opuštamo. Ovo nije početak kraja, ovo je tek kraj početka. Dajte da izdržimo i da se ponašamo kako treba - rekao je doktor Nestorović.

On je uporedio situaciju u Srbiji sa situacijom u Italiji.

- Mi sigurno nećemo doživeti scenario Italije jer mi u jednom danu epidemije uvek imamo deset puta manji broj i preminulih i zaraženih. Naši najstariji stanovnici nisu ugrozili zdravstveni sistem i svoje zdravlje. Problem su mlađi. Takođe, ono što je opasno, svi na respiratorima su životno ugroženi, a smrtnost je od 30 do 50 odsto, tako da toga moramo da budemo svesni - naglasio je Nestorović.

Krizni štab danas je saopštio nove infromacije u vezi sa koronavirusom. Kako je naveo doktor Kon nije dobro što je broj zaraženih skočio na 160, ali ostaje umereni optimista po pitanju koronavirusa.

- Testirano 810 osoba, od kojih je 160 pozitivno na korona virus i 650 negativno. Hospitalizovano je 648 pacijenata. Od poslednjeg izveštavnja je još 5 preminulo, pa je ukupan preminulih broj 28. Svih 5 osoba su osobe muškog pola, svi su imali pridružena stanja koja su doprinela smrtnom ishodu - rekla je na početku konferencije Darija Kisić-Tepavčić.

Izvesno je da nijedan grad neće biti pošteđen ukoliko nastavimo i dalje ovako da se ponašamo. Činjenica je da nijedan region nije pošteđen, rekla je Kisić.

U Narodnom frontu 7 zdravstvenih radnika ima koronavirus, a blizu 30 zdravstvenih radnika je imalo neke simptome, još nisu stigli svi rezultati.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.