KON IZNEO SVOJ STAV U GOSTOVANJU: Uspeli smo u velikoj stvari
Dr Kon Govorio je o toku epidemije korona virusa u Srbiji, Foto: Printscreen

reč epidemiologa

KON IZNEO SVOJ STAV U GOSTOVANJU: Uspeli smo u velikoj stvari

Imate razne situacije da sklonite ljude koji mogu nekoga da zaraze- kaže Kon

Objavljeno: 06:50h

Dr Predrag Kon je u emsiji "Upitnik" je otkrio da je na početku epidemije u Srbiji bila teška situacija među zdravstvenim radnicima, ali da je zadovoljan trenutnom situacijom jer je očekivao veliku eksploziju u Beogradu.

- Očekivao sam da se u Beogradu desi da će doći do eksplozije virusa. Međutim, to se dešava u manjim sredinama. Ova mera, policijski čas 24 ostaju kao slamka spasa i daće sasvim pouzdano rezultate. Mislim da i ovako imamo rezuzltate. Dali smo odrešene ruke vlasti i stajaćemo iza toga.

Na pitanje voditeljke da kažu koliko je ozbiljna situacija među zdravstvenim radnicima Predrag Kon je istakao da je u početku epidemije bila dosta teška situacija.

- Bilo je situacija da je sedam zdravstvenih radnika u jednom porodilištu bude zaraženo. Ovde u Beogradu. Imate razne situacije da sklonite ljude koji mogu nekoga da zaraze. Zdravstveni radnici ako su koristili zaštitnu odluku da nastavljaju da rade. Niz mera smo doveli. Mi nemamo zaražavanja onih koji su u bolincama hospitalizovani. To je veliki uspeh.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernje Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.