OVO JE IZVEŠTAJ IZ BOLNICE NA SAJMU: 18 pacijenata pušteno kućama, protiv korone se bore u tri smene
Državni sekretar Vekić govorio je o radu privremene bolnice na Beogradskom Sajmu, Foto: Youtube printscreen

bolnica na sajmu

OVO JE IZVEŠTAJ IZ BOLNICE NA SAJMU: 18 pacijenata pušteno kućama, protiv korone se bore u tri smene

Prema njegovim rečima, u Hali 1 Beogradskog sajma se radi u tri smene

Objavljeno:

Iz privremene bolnice na Beogradskom sajmu gde su zbirnuti pacijenti sa lakšom kliničkom slikom, danas je na kućno lečenje pušteno 18 pacijenata.

- Izuzetno težak dan za građane Republike Srbije. Sedam ljudi u danu je preminulo, 115 zaraženo, a ukupno 900 od početka epidemije u našoj zemlji. Statistika je neumoljiva i zabrinjavajuća. Juče smo se malo opustili zbog manjeg broja zaraženih, a danas se otreznili - rekao je državni sekretar u ministarstvu zdravlja Berislav Vekić.

- I tek nam dolaze teški dani. Međutim, lepa vest je da je otpušteno 18 građana sa Sajma koji su imali dupli negativan test. U sajamskoj hali jutros smo imali 35 zbrinutih pacijenata, 19 je doveženo novih tokom dana, iz Zemuna još pet i 18 je napustilo sajamsku halu. Ovih 18 koji su pušteni na kućno lečenje, naredne četiri nedelje će biti u samoizolaciji - rekao je Vekić.

Prema njegovim rečima, u Hali 1 Beogradskog sajma se radi u tri smene.

- Imamo 10 lekara i 25 medicinskih sestara. Pratimo tempo izlazaka odnosno ulazaka novih pacijenata. Ako broj pacijenata bude rastao, biće i više zdravstvenih radnika. S druge strane, nije lako ni medicinskom osoblju. Nije lako izdržati četiri sata u skafanderu - objasnio je sekretar.

On je podsetio da na Sajmu pacijenti ujutru imaju doručak, potom sledi pregled, a imaju i određeno vreme za razonodu.

- Ako se iskaže potreba za dopunsku terapiju i dodatan pregled tu smo da pomognemo. Imamo tamo rentgen aparat, ekg, sve što je neophodno - podvukao je Vekić.

Za bliže informacije možete kontaktirati 064 8945 235 (broj koji je otvorilo Ministarstvo zdravlja), zatim Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović–Batut" (ul.Dr Subotića br.5, 11000 Beograd; Tel: 011 2684 566) ili institute/zavode za javno zdravlje na teritoriji na kojoj boravite.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.