NE POMAŽE ŠTO IM POKAZUJEMO DOKUMENTA DA SMO LEKARI, TVRDE DA NEMAJU OLOVKU?! Srpski taksisti naplaćuju doktorima
Neki taksisti naplaćuju vožnju medicinskim radnicima, Foto: Profimedia

taksi prevoz

NE POMAŽE ŠTO IM POKAZUJEMO DOKUMENTA DA SMO LEKARI, TVRDE DA NEMAJU OLOVKU?! Srpski taksisti naplaćuju doktorima

Pojedini taksisti su, takođe, pokrenuli akciju besplatne vožnje za zaposlene u zdravstvu, ali to nije dovoljno – ukazuje sagovornica za Danas

Objavljeno:

Našem listu javilo se nekoliko sestra sa Vojnomedicinske akademije žaleći se da im taksisti Pink taksija redovno naplaćuju vožnju, ponekad čak i bez davanja računa „jer nemaju olovku“ da bi ga napisali. Jedna od njih je dva dana uzastopce plaćala više od 1.000 dinara vraćajući se sa VMA do Novog Beograda, dok je, takođe taksista Pink taksija, njenoj koleginici za vožnju do Karaburme naplatio 950 dinara.

Ne pomaže to što im pokazujemo medicinsku karticu, kao dokaz da smo zdravstveni radnici. Kažu da moramo da zovemo „humanitarni taksi“ a mi i ne znamo šta je to – kaže sagovornica za list Danas. Troškove njihovog putovanja u vreme kada nema gradskog prevoza, a svaki zdravstveni radnik provodi i više vremena na poslu nego u normalnim uslovim, za sada snose sami zaposleni na VMA, pomažući se među sobom.

Medicinska sestra koja se obratila listu Danas ne koristi usluge taksi službe, ali je ljuta zbog toga što su pojedine njene kolege dovedene u ovakvu situaciju, ističući da je minimum solidarnosti ipak potreban.

Radimo u smenama od 24 časa. Na ivici smo snage, opterećeni preko svih granica, jer pored naših pacijenata zbrinjavamo i pacijente KBC Zvezdara, pošto se ova ustanova osposobljava za prijem obolelih od korona virusa. Koleginica kojoj je taksista naplatio 950 dinara je majka troje dece… Ma, znate šta, to nije ni bitno. Samo smo hteli da ukažemo na to da je potrebno malo solidarnosti, ništa više – kaže naša sagovornica. Ona dodaje da zna da ne postoji nikakva naredba, već samo preporuka da taksisti besplatno voze zdravstvene radnike od posla do kuće, ali apeluje na malo humanosti u vreme kada je ona preko potrebna, jer mnogima koji rade u bolnicama taksi je, nažalost, jedini način da dođu do posla i nazad, a za to bi im dnevno trebalo po 2.000 dinara, što oni nisu u stanju da plate.

– Car-go vozi besplatno medicinske radnike, ali do njih ne možete doći jer ih je malo i uvek su zauzeti. Pojedini taksisti su, takođe, pokrenuli akciju besplatne vožnje za zaposlene u zdravstvu, ali to nije dovoljno – ukazuje sagovornica za Danas.

Humanitarna organizacija Srpska solidarnost i pojedini beogradski taksisti pokrenuli su protekle sedmice akciju „Taksi solidarnosti – besplatan prevoz medicinskog osoblja iz bolnica ka njihovim kućama ili stanovima“.

– Svi mi znamo nekoga ko radi u zdravstvu, u kakvim uslovima rade i koliko naporno, da bismo što je pre moguće zaustavili širenje virusa. Zato želimo da im pomognemo da što pre dođu svojim domovima kako bi imali više vremena da se odmore – poručili su humanitarci i pojedini taksisti, ali se većina njihovih kolega, nažalost, nije odazvala pozivu.Pi-ar Pink taksija Aleksandar Bjelić kaže za Danas da i Pink taksi učestvuje u besplatnom prevozu medicinskih radnika, te da sestre sa VMA sigurno nisu bile dobro obaveštene.

Mi smo deo „Taksi humanosti“ koji broji više od 300 taksista svih udruženja. Ova organizacija prevozi besplatno zaposlene u zdravstvu, ali neophodno je da nam se prvo jave i dobiju vaučere – napominje Bjelić, dodajući da regularni taksisti svoje vožnje naplaćuju.

Pink taksi je juče saopštio da će besplatno prevoziti medicinske radnike zaposlene u Kliničkom centru u Kragujevcu. Za Beograd i druge gradove ništa nije rečeno.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.