I LEKARI MI SE DIVE: Najstariji Srbin koji je pobedio koronu ima 81 godinu, prvo je bio samo malaksao
ilustracija, Foto: Google streetview

najveće čudo u srbiji

I LEKARI MI SE DIVE: Najstariji Srbin koji je pobedio koronu ima 81 godinu, prvo je bio samo malaksao

Petrović je 16 dana bio lečen u bolnici, a pre dva dana je zajedno sa dvojicom Valjevaca pušten kući

Objavljeno:

Dušan Petrović koji ima 81 godinu iz Valjeva pobedio je korona virus. On je najstariji građanin Srbije koji je uspeo da se iz KBC „Dragiša Mišović” vrati zdrav posle zaraze virusom korona.

Petrović je 16 dana bio lečen u bolnici, a pre dva dana je zajedno sa dvojicom Valjevaca pušten kući nakon što je ustanovljeno da je potpuno izlečen. Naravno, presrećan je što je uspeo da pobedi virus korona i što je ponovo kod kuće.

- I lekari se dive kako sam se držao i kako sam se tako brzo oporavio! Ja sam jedno dva-tri dana osećao malaksalost i 14. marta sam primljen u bolnicu u Valjevu, a narednog dana sam prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu. Od 19. marta sam u KBC „Dragiša Mišović“. Od 24. marta nisam primao nikakvu terapiju, bio sam dobro. Verujte mi da ne znam kako sam se zarazio, dosta sam šetao gradom i onda sam osetio malaksalost - prisetio se Petrović za „Kurir”.

Srećom, niko drugi iz porodice Dušana Petrovića nije imao simptome ovog virusa koji pravi probleme celom svetu.

- Deca i unuci su se uplašili za mene, oni su svi dobro, hvala Bogu. Kad sam saznao da sam pozitivan, uplašio sam se s obzirom na moje godine, kako i ne bih. Bio sam pribran i svestan da može da se desi i jedno i drugo. Meni je 81 godina i moglo je biti i jedno i drugo - ispričao je najstariji Srbin koji je pobedio koronu.

Ovaj deka se podsetio i prvih simptoma koje je imao, a koji su, ispostaviće se kasnije, bili i simptomi korone.

- Od simptoma sam imao malaksalost, zaboravnost, nekoliko dana nisam znao ni gde sam, ni koji je dan, ali se to popravilo. Inače, nisam imao hronična oboljenja, starački. Bio sam zdrav. Nisam bio na respiratoru, pet dana sam bio na kiseoniku, ali se nisam predao, borio sam se, svi lekari su se čudili kako sam se brzo oporavio!

Petrović navodi i da je KBC „Dragiša Mišović“ vrhunska ustanova, a osoblje za desetku.

- Svi su srećni što sam se oporavio. Presrećan sam i ja, noćima u bolnici nisam mogao da spavam, sada sam se konačno naspavao, juče sam se probudio u pola 12 - naveo je Petrović.

"I uspeo sam, farbaćemo jaja!"

Dušan Petrović je istakao da se tokom boravka u bolnici našalio sa sinom povodom predstojećeg Vaskrsa.

- Sin me je upitao da li ću se vratiti iz bolnice za farbanje jaja, ja sam mu rekao da ću pokušati, ali da je kritično. I uspeo sam, farbaćemo jaja! Volim da se šalim sa decom i unucima, baš smo povezani, ništa ne radim bez njihovog znanja - rekao nam je Petrović.

Važni telefoni

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235. Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Otvoren je i jedinstveni kontakt centar za Kovid 19 - 19819

Bonus video

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.