VLADIKA MILUTIN JE IMAO JEDAN SAN KOJI NIJE DOSANJAO: Tužna sudbina episkopa SPC
Vladika Milutin, Foto: Youtube printscreen / Pravoslavni centar

UBILA GA KORONA

VLADIKA MILUTIN JE IMAO JEDAN SAN KOJI NIJE DOSANJAO: Tužna sudbina episkopa SPC

Za episkopa valjevskog izabran je 2006. godine. Rođen je 10. januara 1949. godine u selu Mijači, nadomak Valjeva

Objavljeno: 07:23h

Episkop valjevski Milutin (71) preminuo u KBC “Dragiša Mišović” u Beogradu od posledica koronavirusa.

-Vladika je koronavirus dobio tako što je kao vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, onako kako je više od pola veka služio Bogu i rodu - navedeno je prošle nedelje u saopštenju Valjevske eparhije. Tada je i oštro demantovana informacija koju su, kako su naveli, objavili čelni ljudi Valjeva, koji su optužili vladiku da je primio delegaciju iz Italije, zbog čega je koronavirus proširen u gradu.

Vladika Milutin, kako su naveli lekari, osim povišenog pritiska imao je i dijabetes, a ostaće upamćen kao skroman, blag i čovek pun ljubavi za Crkvu i svoj narod.

On nije bio jedan od onih episkopa koji žele da budu na čelu eparhije do kraja života, već je smatrao da se treba povući kad se ostari i izgubi mentalna snaga. Baš nedavno je, kako se saznaje, završio kućicu u Leliću, u kojoj je planirao da provede penzionerske dane. Ona se nalazi u neposrednoj blizini Manastira Pustinja, koji je mnogo voleo još od detinjstva. U izgradnji su mu pomagali meštani, ali je veći deo građevinskih radova obavljao sam.

Vladika je bio veliki domaćin, voleo je da sam peče rakiju i da pravi orahovaču. Pomagao je i Prizrenskoj bogosloviji i narodu na Kosovu kad god je mogao, zbog čega su mu oni uvek bili veoma zahvalni.

Za episkopa valjevskog izabran je 2006. godine. Rođen je 10. januara 1949. godine u selu Mijači, nadomak Valjeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.