NAJMLAĐA OSOBA NA SAJMU JE JEDVA PUNOLETNA: Evo koliko tačno godina ima
Sajam, Foto: Ataimages

NIKO NIJE IMUN

NAJMLAĐA OSOBA NA SAJMU JE JEDVA PUNOLETNA: Evo koliko tačno godina ima

Apelovao je na građane da se jave lekaru čim osete povišenu temperaturu i malaksalost i imaju kašalj ili kijavicu

Objavljeno:

U privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu zbrinuti su pacijenti sa lakšom kliničkom slikom iz cele Srbije, a najviše ih je iz Ćuprije, Loznice i Beograda, izjavio je večeras državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić i dodao da najmlađa osoba zaražena korona virusom, smeštena na Sajmu, ima 19 godina, a najstarija 74 godine.

- Ovde zbrinjavamo pacijente s najlakšom kliničkom slikom, a očekujemo, s obzirom na njihovo trenutno stanje, drugi negativan test posle čega će biti poslati u samoizolaciju- rekao je Vekić.

Prema njegovim rečima, na Sajmu se leči 12 žena i 21 muškarac. Najstariji pacijent je žena 1946. godište, a najmlađi 2001, kaže Vekić.

Apelovao je na građane da se jave lekaru čim osete povišenu temperaturu i malaksalost i imaju kašalj ili kijavicu.

Kako je objasnio, osobe s takvim simptomima biće zbrinuti u ustanovama sekundarnog i tercijalnog nivoa, a kada rezultati terapije budu zadovoljavajući, biće prebačeni na Sajam.

Vekić je kazao da je u privremenoj bolnici na Sajmu angažovano medicinsko osoblje iz Studentske poliklinike, Zavoda za sport, Doma zdravlja Palilula, Specijalne bolnice za interne bolesti iz Mladenovca i Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika na železnici.

Dodao je da o pacijentima na Sajmu brine 10 lekara i 25 medicinskih sestara čije su smene osam sati, a rotiraju se na svaka dva sata.

Upitan da li je zdravstveni sistem spreman ukoliko se poveća broj zaraženih, Vekić je kazao da je zdravstveni sistem podignut na najviši nivo i da je u stanju da zbrine sve koji imaju simptome i tegobe izazvane korona virusom, kao i da se sprema još alternativnih smeštaja za prihvat obolelih.

- Imamo adekvatan broj zdravstvenih radnika , građani ne treba da brinu jer će svi biti adekvatno zbrinuti - naveo je Vekić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.