LOŠE VESTI ZA SRBIJU! U Gornjem Milanovcu još jedna osoba obolela od korona virusa
Koronavirus/ilustracija, Foto: Ataimages

NOVI SLUČAJ

LOŠE VESTI ZA SRBIJU! U Gornjem Milanovcu još jedna osoba obolela od korona virusa

Njima i njihovim porodicama je određen kućni karantin i za sada niko od njih ne ispoljava simptome oboljenja od korona virusa

Objavljeno:

Još jedna osoba u Gornjem Milanovcu obolela je od korona virusa i smeštena je u Klinički centar u Kragujevcu, ima otežanu kliničku sliku i na respiratoru je, saopštio je danas opštinski Štab za vanredne situacije. Utvrđeno je da je oboleo muškarac koji je zaposlen u jednoj gornjomilanovačkoj kompaniji i da je sa njim u neposrednom kontaktu u prethodnom periodu bilo 29 lica.

Njima i njihovim porodicama je određen kućni karantin i za sada niko od njih ne ispoljava simptome oboljenja od korona virusa.

To je drugi slučaj obolelog od korona virusa u Gornjem Milanovcu, a u izolaciji se nalazi 250 lica.

U prethodna 24 sata u Gornjem Milanovcu su bila dva kršenja zabrane kretanja.

Štab navodi da je jedno lice starije od 65 godina već četvrti put napravilo prekršaj zabrane kretnja i da je privedeno nadležnom sudiji koji mu je po skraćenom postupku izrekao kaznu od 100.000 dinara.

Drugo lice je prvi put prekršilo policijski čas i kažnjeno je sa 50.000 dinara.

Predsednik Štaba za vanredne situacije i predsednik Opštine Dejan Kovačević je istakao da je tokom vikenda veliki broj ljudi bio napolju u grupama, naročito mladih na igralištima i najavio pojačanu policijsku kontrolu i kazne za one koji se okupljaju u grupama od pet i više ljudi, ili ne poštuju međusobna rastojanja u kontaktu i redovima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.