DRŽAVNI SEKRETAR OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA PACIJENTIMA NA SAJMU: Ovo je njihov trenutni broj
Državni sekretar govorio je o početku rada privremene bolnice na Beogradskom Sajmu, Foto: Youtube printscreen

radi sajam

DRŽAVNI SEKRETAR OTKRIO ŠTA SE DEŠAVA SA PACIJENTIMA NA SAJMU: Ovo je njihov trenutni broj

On je pojasnio da lakša klinička slika podrazumeva da su pacijenti došli "na svojim nogama"

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Berislav Vekić kazao je da se trenutno u privremenoj bolnici na beogradskom Sajmu nalazi 33 pacijenta sa najlakšom kliničkom slikom.

On je za TV Prva naveo da su oko 13 časova počeli da preuzimaju pacijente iz prestoničkih kliničko-bolničkih centara, a da tokom prebacivanja ljudi na Sajam nije bilo nikakvih problema.

"Građani su bili vrlo razumni i sasvim su lepo prihvatili prelazak iz bolnica na Sajam. Njima je na raspolaganju deset lekara, 30 medicinskih sestara... Poseta trenutno nema, a pacijentima smo dozvolili da donesu lični pribor za higijenu, svoju posteljinu i 'zanimacije' koje će im omogućiti brži prolaz vremena. Ovde smo im obezbedili biblioteku i TV salu", kazao je Vekić.

On je pojasnio da lakša klinička slika podrazumeva da su pacijenti došli "na svojim nogama", bez stomačnih ili respiratornih tegoba, a da se na Sajam izmeštaju radi praćenja stanja i da ne bi širili COVID-19 medju članovima porodice ili prijateljima.

Dodao je da se trijaža vrši u kliničko-bolničkim centrima, a na Sajam upućuju nakon uspostavljanja dijagnoze i ocene infektologa, kako bi se bolnice rasteretil za teže obolele.

Vekić je naveo da će Sajam za prihvat pacijenata biti otvoren 24 časa dnevno, a pozvao je građane da se lekarima jave čim osete prve tegobe, da ne čekaju nekoliko dana, s obzirom da to otežava proces lečenja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.