MLADI PRAVE OVU GREŠKU U VEZI SA KORONOM, A TO MOŽE BITI POGUBNO PO NJIH: Doktorka Kisić OTKRILA ŠOK DETALJ
Doktorka Kisić OTKRILA ŠOK DETALJ, Foto: Printscreen

VAŽNA PORUKA

MLADI PRAVE OVU GREŠKU U VEZI SA KORONOM, A TO MOŽE BITI POGUBNO PO NJIH: Doktorka Kisić OTKRILA ŠOK DETALJ

Ovo je bolest koja se prenosi respiratornim putem

Objavljeno:

Gosti emisije "Prva tema" voditeljke Jovane Joksimović su zamenica direktora "Batuta" Darija Kisić Tepavčević, načelnica Centra za neuroonkologiju Danica Grujičić, infektolog Ivana Milošević i ginekolog profesor doktor Aleksandar Ljubić

- Glavni problem mlađih generacija je to što misle neće virus na mene, meni to ne može da se desi. To može biti pogubno po njih. Loše kod ovog virusa je to što ne postoji lek, ali dobro je što znamo da se prenosi kapljično i što možemo sprečavanjem kontakata da utičemo na širenje koronavirusa - rekla je doktorka Darija Kisić Tepavčević.

Doktorka Grujičić naglasila je da se svi pacijenti pregledaju, svi moraju da potpišu da nisu imali kontakt sa nekim iz inostranstva, svi imaju maske...

- Posle jedne pacijentkinje sa kancerom za koju je otkriveno da je imala koronu na onkologiji, kada je izolovana, sve je očišćeno, bile su ekipe. Ostali pacijenti su disciplinovani, svakog od njih pregledamo, prolaze kroz proceduru - naglasila je doktorka Grujičić.

Infektolog Ivana Milošević naglasila je da je važno znati kako se prenosi virus.

- Ovo je bolest koja se prenosi respiratornim putem. Prenosi se telesnim tečnostima. Moguće je da se prenosi i putem stolice, ali tu je manja koncentracija virusa - rekla je doktorka Milošević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.