VULIN I KINESKI LEKARI OBIŠLI SAJAM: Dobro zapamtite ovo što su ONI REKLI!
Aleksandar Vulin i kineska delegacija, Foto: MOD

ZAVRŠNE PRIPREME

VULIN I KINESKI LEKARI OBIŠLI SAJAM: Dobro zapamtite ovo što su ONI REKLI!

Šef delegacije kineskih lekara Peng Ziđang izrazio je zadovoljstvo uslovima smeštaja na Sajmu i brzom reakcijom koju je Srbija pokazala

Objavljeno: 07:56h

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sa timom kineskih medicinskih stručnjaka obišao je večeras Beogradski sajam, koji su pripadnici Vojske Srbije u proteklih nekoliko dana nameštali za prihvat osoba sa lakšim simptomima zaraze koronavirusom, čiji se dolazak uskoro očekuje. Šef delegacije kineskih lekara Peng Ziđang izrazio je zadovoljstvo uslovima smeštaja na Sajmu i brzom reakcijom koju je Srbija pokazala. - Moji početni utisci su izuzetno pozitivni, pogotovu po pitanju brzine jer je zaista urađeno sve izuzetno dobro u jako kratkom periodu. Ovde je sve izuzetno dobro projektovano. Napravljen je prostor i za zaposlene i za bolesnike, a razmišljalo se i o tome da će pacijentima trebati i psihološka pomoć, o prostoru gde bi provodili slobodno vreme, gledali televiziju i slično. Detaljno je vođeno računa o tome gde će ulaziti pacijenti od momenta prijema do napuštanja bolnice, dolasku lekara i obilascima pacijenata – rekao je Peng Ziđang.

Nakon obilaska, ministar Vulin je rekao da je veoma zahvalan našim kineskim prijateljima što su uložili toliko napora i truda da pomognu da privremena poljska bolnica organizovana na Beogradskom sajmu bude funkcionalna, kao i svim pripadnicima Ministarstva odbrane, Vojske Srbije, zaposlenima Beogradskog sajma, Ministarstva zdravlja i Gradske uprave, koji su uložili ogroman napor da sve bude brzo spremno za prihvat pacijenata. - Cela Srbija je pokazala koliko može da bude brza, odgovorna, organizovana. Svi pacijenti koji budu došli ovde imaće najbolje moguće uslove i pažnju, a od njih očekujemo samo da budu disciplinovani i da daju sve od sebe da što pre ozdrave. Svi koji dođu ovde neće zaraziti nekog drugog, već će ovde sačekati svoje ozdravljenje i na taj način zaštitit svoje najdraže, svoju okolinu. Svi mi, bilo da smo zdravi ili zaraženi moramo da budemo beskrajno disciplinovan da bismo pobedili ovu strašnu pošast – poručio je ministar Vulin. Zajedno sa ministrom Vulinom i kineskim lekarima Sajam su obišli i v.d. pomoćnika ministra za politiku odbrane Milan Ranković i načelnik Uprave za vojno zdravstvo brigadni general dr Uglješa Jovičić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.