U OVOM GRADU U SRBIJI 27 ZARAŽENIH: Čeka se u redu za dezinfekciona sredstva, A KAKO JE DO TOGA DOŠLO?
Predsednik opštine Ćuprija rekao je nove cifre, Foto: Youtube printscreen

reči predsednika opštine

U OVOM GRADU U SRBIJI 27 ZARAŽENIH: Čeka se u redu za dezinfekciona sredstva, A KAKO JE DO TOGA DOŠLO?

Ćuprija ima, po poslednjem popisu, 30.645 stanovnika

Objavljeno:

Predsednik opštine Ćuprija, Ninoslav Erić, napisao je danas da u Ćupriji ima 27 osoba kod kojih je potvrđena zaraza korona virusom.

Erić, koji je i komadant Opštinskog štaba za vanredne situacije Ćuprije na svojoj Fjesbuk stranici objavio je da je "zaključno sa 26.martom" u toj opštini zaraza korona virusom potvrđena kod 27 osoba.

Ćuprija ima, po poslednjem popisu, 30.645 stanovnika.

Prema podacima Erića, u Pomoravskom okrugu, sa jučerašnjim danom, ima 36 zaraženih: Ćupriji 27, Paraćinu šest, Jagodini, Svilajncu i Rekovcu po jedan. U Despotovcu nema zaraženih.

Od juče na ulazu u Opštu bolnicu u Ćupriji, u kojoj se nalazi regionalno Odelenje za infektivne bolesti dežuraju pripadnici Vojske Srbije, a danas je građanima počela besplatna podela dezinfekcionih sredstava, namenjena dezinfekciji dvorišta, prilaznih staza i trotoara.

Za podelu dezinfekcionih srdstava Opštinski štab za vanredne situacije je zadužio JKP "Ravno 2014" iz ovog grada, a sredstva se u gradu mogu preuzeti na tri lokacije: Dom Vojske, Slaviji i drvorištu JKP "Ravno" i u selima: Mijatovac, Jovac, Krušar, Supska, Ivankovac i Senje.

Pored cisternih sa dezinfekcionim sredstvama u Ćupriji, stoje vojnici, a građani u plastičnim kantama u redu, na rastojanju od nekoliko metara, čekaju da natoče sredstva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbija Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.