OVO SU SVE ŽRTVE KORONAVIRUSA U SRBIJI: Ima ih 8, ovo je sve što znamo o njima
Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja, Foto: Profimedia

POSLEDICA VIRUSA

OVO SU SVE ŽRTVE KORONAVIRUSA U SRBIJI: Ima ih 8, ovo je sve što znamo o njima

Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja

Objavljeno: 13:54h

U Republici Srbiji je do sada registrovano ukupno 457 slučajeva COVID-19, dok je umrlo osmoro ljudi.

Do 15 časova 26. marta 2020. godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 1456 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Prvi smrtni slučaj u našoj zemlji od korona virusa bio je muškarac iz Kikinde star 59 godina, saopštila je danas premijerka Ana Brnabić na konferenciji u Vladi Srbije. On je preminuo 20. marta u KC Vojvodine u Novom Sadu. Korona virus je dobio od čoveka čiji je sin bio u Milanu.

Druga žrtva korona virusa u Srbiji je baka od 92 godine, koja je bila na respiratoru u Infektivnoj klinici. Preminula je 22. marta.

Treća žrtva je osoba ženskog pola od 60 godina, koja je preminula 23. marta u KBC ”Dragiša Mišović”. Pacijentkinja nije imala tešku kliničku sliku.

Četvra žrtva jedr Biljana Natić Ljumović, specijalista ginekologije i akušerstva niškog Doma zdravlja. Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je za RTS da je ona bila „dugogodišnji neregulisani dijabetičar“. Ona je jedna od osmoro niških lekara kojima je potvrđen virus korona. Sumnja se da se zarazila od „pacijentkinje izinostranstva“ u privatnoj klinici. Preminula je 25. marta.

foto: Printscreen Youtube / Belle amie

U toku noći, 26. marta, preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen COVID-19.

Peti pacijent koji je preminuo od posledica korona virusa je K.S. (1940.) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS. On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus.

Druga žrtva te noći, a šesta ukupno, je ženska osoba P.B. (1958.) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda. Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Sedmi preminuli od posledica COVID-19 je osoba stara 48 godina, koja je preminula u KBC “Dragiša Mišović”.

Muškarac M. Ž. (62) iz Šapca preminuo je danas od virusa korona na infektivnom odeljenju Opšte bolnice u Šapcu. On je osma žrtva u našoj zemlji. Prvi put lekarima se javio 23. marta, hospitalizovan je 25. marta zbog respiratornih tegoba koje nisu prolazile, a preminuo iste večeri oko 23:30. Potvrda da je bio pozitivan na COVID-19 šabačkom Zavodu za javno zdravlje stigla je noćas. MUP preduzima sve potrebne mere da evidentira ljude sa kojima je M.Ž komunicirao jer je, kako se navodi, imao mnoštvo poslovnih kontakata. Za sada je izolovan samo njegov sin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.