NIŠKI LEKARI USPEŠNO PORODILI ŽENU ČIJI JE MUŽ U IZOLACIJI ZBOG SUMNJI DA IMA KORONU! Sprovedene POSEBNE MERE
Sprovedene POSEBNE MERE, Foto: Printscreen

SJAJNA VEST!

NIŠKI LEKARI USPEŠNO PORODILI ŽENU ČIJI JE MUŽ U IZOLACIJI ZBOG SUMNJI DA IMA KORONU! Sprovedene POSEBNE MERE

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Objavljeno:

Na Ginekološko-akušerskoj klinici u Nišu, uz poštovanje svih zaštitnih mera, sinoć oko ponoći je uspešno obavljen porođaj NIšlijke I. T. (37), čiji je suprug u izolaciji zbog sumnje da je zaražen virusom Kovid-19.

Ona je na svet donela bebu tešku 3.050 grama i dugačku 50 centimetara a nakon porođaja su i majka i novorođenče smešteni u posebni izolacioni boks, kako to nalažu epidemiološki propisi.

Niški lekari uspeli su za kratko vreme da sprovedu sve potrebne mere i procedure i da porođaj obave uspešno u bezbednim okolnostima za majku i dete, osoblje i sve pacijente.

- Porodilja je kasno sinoć došla na Ginekološko akušersku kliniku Kliničkog centra u Nišu na porođaj jer je u devetom mesecu tudnoće. Pokazala je izuzetnu društvenu odgovornost i odmah je na prijemu prijavila da joj je suprug u izolaciji zbog sumnje na virus Kovid-19. Nakon toga su lekari i medicinsko osoblje odmah primenili sve mere zaštite propisane od strane Ssvetske zdravstvene organizacije i u algoritmima Ministarstva zdravlja Srbije i pod punom zaštitnom opremom, kako je predviđeno u slučajevima kada se rado o sumnji na ovaj virus, uveli pacijentkinjuu salu. Nešto pre ponoći, porođaj je uspešno obavljen. Ona je rodila zdravu devojčicu tešku 3.050 grama i dužine 50 centimetara, kažu u Kliničkom centru u Nišu.

Nakon porođaja stanje i majke i deteta je dobro, ali s obzirom da postoji sumnja na COVID-19, radi bezbednosti majke i deteta, ostalih pacijenata i medicinskog osoblja GAK, majka i dete smešteni su u posebne izolacione boksove.

- Čestitamo majci, ocu i porodici. Ovim smo pokazali potpunu organizovanost i spremnost za sve eventualne medicinske situacije pri tom poštujući sve propisane procedure - navode u Kliničkom centru u Nišu.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

Bonus video:

(Espreso.co.rs /Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.