OTKRIVENI DETALJI PREVARE KOJA KRUŽI SRBIJOM! Glavna meta su PENZIONERI! OVO NIKAKO NEMOJTE DA RADITE
Penzioneri, ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

oprez

OTKRIVENI DETALJI PREVARE KOJA KRUŽI SRBIJOM! Glavna meta su PENZIONERI! OVO NIKAKO NEMOJTE DA RADITE

Prijavite problem na ovaj način!

Objavljeno:

Odeljenje za suzbijanje visokotehnološkog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova, po nalogu Posebnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu preduzelo je sve mere i radnje u cilju otkrivanja počinilaca ovih krivičnih dela.

U poslednjih par dana jedan broj građana dobio je lažne SMS poruke u vezi sa isplatom penzija u kojima se od njih traži da dostave lične podatke, jedinstveni matični broj građana, broj žiro-računa u banci, PIN kod i druge slične podatke.

Ministarstvo unutrašnjih poslova i Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal upozoravaju javnost da se radi o prevari i apeluju na građane da sa povećanom pažnjom čuvaju svoje lične i poslovne podatke, kako bi se sačuvali od mogućih prevara.

Udruženje banaka Srbije (UBS) juče je upozorilo da je jedan broj građana dobio je SMS poruku u kojoj se od njih, kao klijenata banke, traže lični podaci: jedinstveni matični broj građanina, broj računa, PIN i slično.

- Ukazujemo da je reč o prevari, odnosno takozvanoj fišing kampanji - kažu u Udruženju i naglašavaju da nikako ne odgovaraju na takvu poruku.

Ministarstvo unutrašnjih poslova poziva građane, koji su dobili SMS poruke u vezi sa isplatama penzija, u kojima se od njih, kao klijenta banke, traže lični podaci i bankarski podaci da to prijave Odeljenju za suzbijanje viokotehnološkog kriminala na imejl adresu vtk@mup.gov.rs ili preko Udruženja banaka Republike Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.