NAJNOVIJA PREVARA POČELA JE DA KRUŽI SRBIJOM: Građani, ako dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte!
Ne obazirite se, ovo je sms prevara, Foto: Zorana Jevtić

ne odgovarajte

NAJNOVIJA PREVARA POČELA JE DA KRUŽI SRBIJOM: Građani, ako dobijete ovu poruku, nikako je ne otvarajte!

Banke će, kada je reč o isplati penzija, kontaktirati klijente, što može da podrazumeva i komunikaciju putem SMS poruka

Objavljeno: 26.03.2020. 18:11h
  • 48

Udruženje banaka Srbije (UBS) saopštilo je danas da je jedan broj građana dobio SMS poruku u kojoj se od njih traže lični podaci, poput broja računa u banci, te da je reč o prevari, odnosno, takozvanoj "fišing" kampanji.

"Udruženje banaka Srbije želi da upozori građane da se, u situaciji u kojoj se svi borimo da normalno funkcioniše život u Srbiji, uključujući i finansijske usluge, pojavljuju i oni koji ovo stanje pokušavaju da iskoriste za prevaru.

Naime, jedan broj građana dobio je SMS poruku u kojoj se od njih, kao klijenata banke, traže lični podaci, jedinstveni matični broj građanina, broj računa, PIN i slično. Skrećemo pažnju da je reč o prevari, odnosno takozvanoj fišing kampanji", upozoravaju iz UBS.

Banke će, kada je reč o isplati penzija, kontaktirati klijente, što može da podrazumeva i komunikaciju putem SMS poruka.

"Ali u toj komunikaciji banke nikada neće tražiti pomenute lične podatke, kao što su JMBG ili PIN kod", objašnjavaju u Udruženju banaka.

Mole građane da obrate pažnju, da pre svega provere ko je pošiljalac poruke, a da u svakom slučaju, kako poručuju, čuvaju pažljivo svoje lične podatke, kao što je i do sada bila praksa u poslovanju sa bankama.

Bonus video:

(Espreso.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media