EPISKOP MILUTIN I JOŠ DVA SVEŠTENIKA ZARAŽENI KORONOM: Oglasila se CRKVA, jedna stvar je JAKO ČUDNA!
Troje crkvenih velikodostojnika u Valjevu je zaraženo koronavirusom, Foto: Beta / Djakon Dragan Stanisavljević

sveštenici zaraženi

EPISKOP MILUTIN I JOŠ DVA SVEŠTENIKA ZARAŽENI KORONOM: Oglasila se CRKVA, jedna stvar je JAKO ČUDNA!

Oglasila se eparhija valjevska

Objavljeno:

Kod episkopa valjevskog Milutina i dvojice drugih sveštenika te eparhije je potvrdjeno prisustvo korona virusa i oni su u KBC "Dr Dragiša Mišović", u Beogradu, saopštila je danas njihova eparhija.

Episkop Milutin je korona virus ;dobio, piše u saopštenju, tako što je, kao "vredni pastir hodio i služio u svojoj eparhiji, ;onako kako već više od pola veka služi Bogu i rodu".

Kako je naglašeno, "nepobitne su činjenice" da eparhija valjevska i episkop Milutin nemaju nikakve veze s pojavom virusa korona u Valjevu i da je eparhija preduzela mere za sprečavanje zaraze.

U saopštenju piše da je "sa samog vrha gradske vlasti u Valjevu poslata netačna informacija o tome da je jedan od uzroka pojave virusa korona u Valjevu 'skorašnja poseta jednog sveštenika iz Italije Eparhiji valjevskoj' ".

Medjutim, piše eparhija, "nikakva delegacija, nikakvi ;sveštenici, nijedan vernik ili bilo koja osoba iz Italije ili bilo kog drugog kriznog područja na svetu nije u poslednje vreme bila u poseti eparhiji valjevskoj", a ni episkop Milutin, kao ni svi sveštenici ;eparhije valjevske, "u poslednjih nekoliko meseci nisu putovali ni u jedno ;krizno područje na svetu koje je zaraženo koronavirusom".

U saopštenju je poručeno da će eparhija biri primorana da podnese krivične prijave ukoliko se nastavi "ova medijska hajka protiv eparhije valjevske i njenog eparhijskog arhijereja i sveštenstva".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.