DR STEVANOVIĆ OTKRIO ONO ŠTO SVAKI RODITELJ ŽELI DA ZNA: Evo gde će se lečiti deca OBOLELA OD KORONA VIRUSA!
Stevanović je dodao i da se nada da će broj obolelih ostati mali, Foto: Printscreen

POZNATO

DR STEVANOVIĆ OTKRIO ONO ŠTO SVAKI RODITELJ ŽELI DA ZNA: Evo gde će se lečiti deca OBOLELA OD KORONA VIRUSA!

Stevanović je dodao i da se nada da će broj obolelih ostati mali

Objavljeno: 16:25h

U Srbiji je upravo potvrđen novi smrtni slučaj od korona virusa, treći danas. Ukupan broj žrtava u našoj zemlji trenutno je sedam.

Na današnjoj konferenciji za medije, između ostalog, bilo je reči i o lečenju dece. O ovome je govorio dr Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS:

Lečenje dece, zaražene korona virusom, čija klinička slika bude zahtevala bolničku hospitalizaciju odvijaće se u pedijatrijskom delu KBC "Dr Dragiša Mišović"

Napomenuo je da se deca, ukoliko bi se desilo da cela porodica oboli i bude imala lakšu kliničku sliku, neće odvajati. Biće smešteni svi zajedno u prostoru predviđenom za lakše slučajeve u privremenoj bolnici na Beogradskom sajmu.

U KBC "Dragiša Mišović" biće hospitalizovani teži slučajevi među decom, što znači oni slučajevi koji budu zahtevali bolničko lečenje.

Stevanović je dodao i da se nada da će broj obolelih ostati mali, jer na tom broju ne može da se uradi statistički presek.

Mala deca i bebe nemaju tešku kliničku sliku, ali mogu da budu inficirani, ponovio je Stevanović i dodao da je logično da će deca biti zaražena ukoliko su njihovi roditelji već zaraženi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.