DONESENA NOVA PRAVILA OKO GSP-A U SRBIJI: Ovo svi građani MORAJU znati!
ilustracija, Foto: Nebojša Mandić

dodatne poteškoće

DONESENA NOVA PRAVILA OKO GSP-A U SRBIJI: Ovo svi građani MORAJU znati!

Do daljnjeg je ukinuta mogućnost dopune i korišćenja svi ostalih vrsta karata", saopštili su iz Busplusa

Objavljeno:

Od subote javni gradski prevoz u Beogradu zvanično je ukinut. Za medicinske radnike, zaposlene u policiji, vojsci, javnim gradskim preduzećima, ali i Beograđane koji ne mogu da rade iz svojih domova, saobraćaju 32 vanredne linije, koje ih u dva vremenska intervala (of 5.30 do 8.00 i od 17.30 do 20.00) prevoze do posla i nazad. A pored radnog naloga, zaposlena lica će za ulazak u vozilo morati da imaju i, isključivo, personalizovane Busplus karte.

"Svi zaposleni koji trenutno koriste koridorske linije javnog gradskog prevoza od sutra će moći da dopune svoje personalizovane Busplus karte (A1 i A2). Ističemo da je do daljnjeg ukinuta mogućnost dopune i korišćenja svi ostalih vrsta karata", saopštili su iz Busplusa.

Veliki broj zaposlenih lica koja nemaju drugi način da do svoga radnog mesta dođu, osim prevozeći se nekom od vanrednih, koridorskih linija, požalili su se prethodnih dana kako ranije nisu posedovali personalizovane Busplus kartice, a sada nemaju načina da ih izvade.

- Uvek sam redovno plaćao gradski prevoz, ali kako sam nekad išao autobusom, a nekada minibusom, više mi se isplatilo da kupujem nepersonalizovane karte. A sada sa njima neće da me puste da se vozim. bez obzira što imam potvrdu o radnoj obavezi. Danas su mi rekli "od sutra više tako nećeš moći" - ispričao je jedan naš sugrađanin.

Problem imaju i građani Pančeva i Nove Pazove koji rade u Beogradu. Oni od pre nekoliko dana takođe moraju da poseduju personalizovane Busplus karte, a do sada im nisu bile potrebne da bi došli do prestonice .

Iz Busplusa, koji je zbog vanrednog stanja zatvorio sve svoje šaltere, saopštili su da je do daljnjeg ukinuta mogućnost dopune i korišćenja svi ostalih vrsta karata, a oni koji do sada nisu posedovali personalizovane karte, moći će da ih dobiju isključivo preko svojih poslodavaca. I to grupno.

- Kartice ce moći da se izvade samo grupno preko pravnih lica, odnosno, poslodavaca - navode iz Busplusa.

Sekretarijat za javni prevoz formirao je posebnu imejl-adresu: javniprevoz.covid@beograd.gov.rs, na koju će ustanove i subjekti dostavljati svoje zahteve sa potrebama zaposlenih za organizovanjem posebnih linija gradskog i prigradskog prevoza.

- Ustanove i subjekti su za prijavljene zaposlene dužni da uplate pretplatne karte za prevoz za tekući mesec (BusPlus), kao i da obezbede radne naloge posebno za svaki dan, odnosno na dnevnom nivou - istakli su iz Sekretarijata za javni prevoz.

Važni telefoni

Telefoni epidemiološke službe za sve informacije

Specijalan broj Ministarstva zdravlja za pitanja u vezi sa korona virusom: 064 8945 235

Institut za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut": 011 2684 566

Budimo odgovorni prema sebi i prema drugima

U cilju omogućavanja brže i efikasnije komunikacije građana sa nadležnim epidemiološkim službama, Ministarstvo zdravlja uvelo je dodatnih 20 brojeva telefona za sve informacije o korona virusu.

Ministarstvo zdravlja otvorilo je još 10 dodatnih dodatnih brojeva, a preko istog linka možete da dođe i do brojeva telefona svih domova zdravlja širom Srbije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.