BABA MARTA JE U OVOJ SRPSKOJ OPŠTINI NAPRAVILA PRAVI KOLAPS: Zbog snega je od sveta odsečeno NEKOLIKO SELA
Sneg je prilično napadao, Foto: RINA

TEŠKA SITUACIJA

BABA MARTA JE U OVOJ SRPSKOJ OPŠTINI NAPRAVILA PRAVI KOLAPS: Zbog snega je od sveta odsečeno NEKOLIKO SELA

Najviše problema ima u selu podno planine Bobija

Objavljeno:

Ljubovija – Sneg koji neprekidno pada u opštini Ljubovija najviše problema izazvao je u selima podno planine Bobije. Najteža situacija je u selima Gornje Кošlje i Orovička planina, gde su, usled jakog vetra nameti snega visine čak i do pola metra.

„Naš kraj je planiski i sneg nas nije iznenadio, pa čak i sad na kraju marta. Sva mehanizacija je upućena na teren, kako bi bili pročišćeni prilazi do svih domaćinstava“, rekao je a RINU, Duško Marković direktor JP „Ljubovija“.

foto: RINA

Baba Marta napravila kolaps: U Ljuboviji zbog snega odsečeno nekoliko sela Ljubovija – Sneg koji neprekidno pada u opštini Ljubovija najviše problema izazvao je u selima podno planine Bobije. Najteža situacija je u selima Gornje Кošlje i Orovička planina, gde su, usled jakog vetra nameti snega visine čak i do pola metra.

Usled obilnih padavina snežni porkivač do 30 centimetara formiran je u višim planinskim predelima Zlatibora i Zlatara. Mehanizacija je na terenu tako da nema zastoja u saobraćaju.

„Očišćeni su putevi prvog reda, imamo dovoljno zaliha rizle i soli ukoliko za njima bude bilo potrebe“, izjavio je Leko Кorićanac, direktor „Puteva Užice“.

Ivanjička sela podno Javora i Golije ponovo su zavejana, a visina snežnog pokrivača je dostigla 30 centimetara.

Bonus video:

(Espereso.rs/RINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.