OVO JE NEHUMANO: Po snegu i u jeku KORONE i VANREDNOG STANJA, oni žive BEZ STRUJE I VODE! Tome se mora stati na put
Tome se mora stati na put, Foto: Espreso

ovo nie humano

OVO JE NEHUMANO: Po snegu i u jeku KORONE i VANREDNOG STANJA, oni žive BEZ STRUJE I VODE! Tome se mora stati na put

Združenoj akciji Krov nad glavom svakodnevno se obraćaju porodice koje zbog siromaštva već godinama i decenijama žive bez struje i vode

Objavljeno:

Porodici Mijatović iz Đurićeve ulice u Beogradu, koju su građani januara ove godine odbranili od izbacivanja na ulicu, isključena je struja pre dve nedelje na zahtev poverioca koji ih izbacuje iz jedinog doma u kom žive od 1946. godine

Javnosti je već poznat slučaj Dragane Milisavljević, prevarene starice koja u svom domu u Cvijićevoj ulici živi bez struje još od januara 2019. godine, piše u saopštenju Krova nad glavom.

Ovo su samo neki od brojnih primera ljudi koji su dočekali pandemiju koronavirusa bez struje zato što sistem omogućava poveriocima i izvršiteljima da nas izbacuju na ulicu tako što će nam život u jedinom domu učiniti nepodnošljivim.

Združenoj akciji Krov nad glavom svakodnevno se obraćaju porodice koje zbog siromaštva već godinama i decenijama žive bez struje i vode, i mole za pomoć. Oni sada nemaju nikakve uslove da se zaštite od zaraze. Ne postoji nikakav državni program da im pomogne da prežive. Prepušteni su stihiji pandemije.

Osuditi ljude na život bez struje i vode u 21. veku je nehumano. Ne dozvoliti im osnovna sredstva za zaštitu od smrtonosne zaraze je ravno ubistvu.

"Zahtevamo od nadležnih državnih organa i javnih preduzeća da svima koji žive bez vode i struje hitno omoguće ove osnovne uslove za zaštitu od zaraze, stoji u obaveštenju "Udruženja Krov nad glavom".

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.