JEDAN GRAD U SRBIJI UVODI POSEBNE MERE U BORBI PROTIV KORONE: Da li svi treba na njih da se ugledamo?
I Čačak je pogođen epidemijom korone, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

novosti iz čačka

JEDAN GRAD U SRBIJI UVODI POSEBNE MERE U BORBI PROTIV KORONE: Da li svi treba na njih da se ugledamo?

U čačanskoj bolnici je osam pacijenta sa simptomima korona virusa

Objavljeno:

Štab za vanredne situacije u Čačku danas je odlučio da se od četvrtka u 16 časova zatvori svih pet gradskih pijaca, da se obustavi naplata parkiranja i da obdaništa čiji je osnivač Grad, ne naplaćuju usluge tokom vanrednog stanja.

Gradonačelnik Milun Todorović je novinarima rekao i da je Grad namenio 1,4 miliona dinara iz gradskog budžeta za suzbijanje korona virusa.

Todorović je rekao da je devojčica od 6,5 godina primljena na Dečije odeljenje Opšte bolnice sa simptomima respiratorne infekcije, ali da još nije potvrdjeno od čega je obolela.

U čačanskoj bolnici je osam pacijenta sa simptomima korona virusa.

Protekle noći dva pacijenta su odvezena u Klinički centar u Kragujevcu, a jedan u Klinički centar u Beogradu, sva tri na respiratorima, muškarci od 50 do 60 godina.

Todorović je rekao da je u Moravičkom okrugu ukupno 13 lica obolelo od korona virusa: devet u Čačku, dva u Lučanima, i po jedan u Gornjem Milanovcu i Ivanjici, a u Okrugu je 1.000 lica u kućnoj izolaciji.

Gradonačelnik je izneo da je u poslednja 24 sata u Čačku pet lica privedeno u policiju: dva zbog kradje u toku policijskog časa, a tri lica zbog tuče na kružnom putu oko Čačka, od kojih je jedno lice bilo napolju uprkos naredbi o izolaciji.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.